Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Steriu: Este nevoie de o depolitizare reală nu doar la centru, ci și în administrația locală

Valeriu Steriu

Valeriu Steriu, președintele UNPR, a declarat că România are nevoie de o depolitizare reală nu doar la centru, ci și în administrația publică locală. Acesta a precizat că ”depolitizarea trebuie dublată și de identificarea unor oameni care vin din mediul privat, oameni care au înțeles pe propria lor piele ce înseamnă să ai dureri de cap din cauza unei administrații care uneori nu înțelege fenomenul economic. Depolitizarea trebuie să vină și de la centru și din plan local. Aceasta poate veni chiar prin alegeri pentru că, de multe ori, alegerile identifică oameni care nu au făcut politică și care, chiar dacă vin pe un vehicul politic, pot fi primari cu priorități mai degrabă administrative decât politice”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de presă susținute miercuri, 20 aprilie a.c., în Alexandria, cu ocazia prezentării candidaților UNPR pentru alegerile locale din Teleorman.

Valeriu Steriu a apreciat rezultatele conducerii organizației județene UNPR, în condițiile în care aceasta a fost supusă de-a lungul ultimilor ani unor nenumărate tentative de destabilizare. ”Se vede că s-a muncit mult în Teleorman și sunt convins că rezultatele de pe 6 iunie vor consfinți acest lucru”, a declarat Valeriu Steriu.

De asemenea, președintele UNPR a susținut că Județul Teleorman are un ”potențial foarte bun pentru agricultură. Aici se poate dubla sau chiar tripla tot ce înseamnă producție și mai ales prelucrare. Însă pentru a ajunge la aceste cifre este nevoie de multă rațiune pentru a lua fonduri europene. Ca să iei fonduri europene, trebuie într-adevăr să ai o administrație locală și centrală mai înțeleaptă, care să mai reducă din birocrație și care să țină mai mult cu românii. Cu puțină rațiune și cu puțină viziune pe termen lung, Teleormanul poate ajunge mult mai sus decât este astăzi. Este foarte important să ai oameni competenți care să țină cu județul, care să se bată la București, să se bată și la Bruxelles, acolo de unde vin banii pentru comunități locale. Iar pentru toate acestea este nevoie de oameni noi, oameni competenți în primării și, cel mai important, oameni care să țină cu județul.”

Potrivit președintelui UNPR Teleorman, Marius Florică, Uniunea poate câștiga la nivel județean peste 10% din voturile teleormănenilor. Printre candidații UNPR în Teleorman se numără: Tăligă Stelică (Alexandria), Nuțu Ion (Roșiorii de Vede), Belu Fănel (Turnu Măgurele), Bălan Aurel (Videle), Merloi Gheorghe (Zimnicea).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.