Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Steriu: Să nu mai permitem ca pământul să ajungă în mâinile străinilor

valeriu steriu

Aflat în Olt pentru a susține candidații UNPR din județ, președintele UNPR, Valeriu Steriu a declarat că partidul pe care-l conduce are o datorie morală față de toți românii care trăiesc de pe urma muncii pământului, aceea de a nu mai permite străinilor să obțină cu ușurință suprafețe mari de terenuri agricole, lăsându-i pe agricultorii români fără posibilitatea de a munci, de a se întreține și a de a ieși din sărăcie.

“Cam 20-30% din terenurile agricole sunt în proprietatea cetățenilor străini și dacă la asta adăugăm și terenurile aflate în arendă, vedem că aproximativ 40% din totalul terenurilor agricole este acum în mâinile cetățenilor străini. Acest lucru reprezintă o amenințare reală față de modul de viață al agricultorului român și vreau să vedem printr-o comisie parlamentară de anchetă cum de s-a putut ajunge aici și ce este de făcut. Se pot crea din agricultură foarte multe locuri de muncă reale, salarizate corect, dar trebuie să ne implicăm direct ca să se întâmple acest lucru”, a declarat Valeriu Steriu.

Citește și: Daniel Craig a refuzat 100 de milioane de euro pentru a fi iar James Bond: Cine ar putea fi alesul

Valeriu Steriu a transmis angajamentul ferm al UNPR de a susține agricultorii români și de a căuta soluții pentru locuri de muncă în fața a aproximativ o mie de oameni în cadrul turneului său prin Olt. Pe parcursul vizitei sale, Valeriu Steriu a fost însoțit de președintele UNPR Olt, senatorul Ion Toma, cel care deschide și lista candidaților UNPR pentru funcția de consilier județean, precum și de candidații UNPR pentru primăriile localităților: Slătioara – Savu Ciocârlan, Pleșoiu – Marin Neacșu, Pârșcoveni – Constantin Trepăduș, Balș - Cornel Diaconescu. Cu acest prilej, președintele UNPR a felicitat echipa locală din Olt.

“Eu mă simt în suflet în continuare un parlamentar de Olt, atât de legat am rămas de părțile acestea și de județul Olt. Știu că echipa pentru Consiliul Județean este una deosebit de puternică, poate cea mai puternică din țară și văd cât de buni sunt candidații noștri la primării, niște oameni onești, integri și puternici, așa cum are nevoie un județ precum Olt. Candidatul de la Icoana, Paul Coman este un exemplu de hotărâre – este un inginer agronom cu bursă în Franța, la Toulouse, dar care a ales să se întoarcă acasă și să aducă schimbarea de care este nevoie”, a mai afirmat Valeriu Steriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.