Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Stoica, fostul președinte al PNL, AVERTISMENT pentru liberali: 'Nu intrați la guvernare prin combinații'

valeriu stoica

Fost președinte PNL și ministru de Justiție, Valeriu Stoica, avertizează PNL după câștigarea alegerilor europarlamentare. Acesta spune, într-un interviu pentru Europa Liberă, că dacă partidul va intra la guvernare prin combinații și reașezări parlamentare și nu prin alegeri, se va compromite.

”Victoria e importantă, dar e prima dintr-un șir de bătălii care se încheie în anul 2020 cu alegerile parlamentare. Așadar, după această victorie totul se poate risipi dacă nu se organizează următoarele bătălii: alegeri prezindențiale, locale și parlamentare”, susține Valeriu Stoica.

Întrebat dacă ar fi o idee bună ca PNL să intre la guvernare, fostul ministru e de părere că singura idee bună e aceea a alegerilor anticipate, "PNL nu trebuie să intre la guvernare fără o legitimare în alegeri, ar fi cea mai gravă greșeală, pe de altă parte, alegerile anticipate, după cum știm, sunt dificil de realizat, așa încât eu cred că marea concentrare trebuie să fie pe următoarele bătălii electorale. Victoria în alegerile europene este importantă dar, repet, ea poate fi repede irosită. Nota bene, îmi e greu să cred că până la alegerile locale se va schimba legea, iar fără o alianță preelectorală a forțelor democratice riscăm să vedem din nou PSD cu mii de primari în toată țara. Și nu e vorba de faptul că e PSD, ci că e un partid nereformat, mai degrabă moștenitorul partidului comunist decât un partid social de stânga modern, această reformare nu se face repede, e nevoie de timp. Iar dacă PSD se consolidează în continuare prin structurile locale în această formulă, chiar reforma PSD va fi amânată pentru cine știe cât timp".

CITEȘTE ȘI: Persoanele care au ACEASTĂ grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer și boli de inimă

Valeriu Stoica nu crede că moțiunile de cenzură vor avea sorți de izbândă

"Se pot face moțiuni de cenzură, dar asta nu înseamnă că o moțiune de cenzură va fi admisă, deci că va duce neapărat la alegeri anticipate. Opoziția trebuie să ducă o luptă foarte puternică în parlament în paralel cu organizarea următoarelor alegeri. Trebuie cenzurate toate încercările guvernului PSD de a continua boicotarea economiei și sabotarea justitției. În momentul de față opoziția are mult mai multă muniție pentru a cenzura astfel de încercări nedemocratice.

Dacă o moțiune de cenzură trece și cade guvernul, pentru alegeri anticipate este nevoie de două căderi de guvern, ceea ce nu se va întâmpla, în plus nu știu dacă mai este timp pentru asta. Repet, PNL nu trebuie să intre la guvernare decât prin alegeri care să-l legitimeze, nu prin improvizații și reașezări în actualul parlament, pentru că asta îl va decredibiliza. Și va decredibiliza și toată opoziția, pentru că va trebui să fie și USR/PLUS în combinație, să fie și alții. Iar asemenea combinații fără legitimare electorală sunt nocive", a completat fostul pre;edinte al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.