Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Şuhan: 'Ne-au încuiat poarta şi ne-au luat cheia. Adio, Europa?'

Mediafax
valeriu șuhan

Am să intru direct în subiect! S-a terminat cu starea de urgenţă cu toate ale ei, dar România se află în continuare în starea de suspendare a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Această suspendare este urmarea notificării adresate Secretariatului General al Consiliului Europei de către Guvernul României. Motivul invocat este instituirea stării de urgenţă, pe fondul măsurilor de combatere a virusului SARS-CoV-2. (mediafax.ro.)

Citește și: Guvernul schimbă strategia! Ludovic Orban dezvăluie o schimbare radicală făcută pentru starea de alertă

Singurele ţări care au mai procedat în acest mod, sunt Armenia, Moldova şi Letonia. Deci, numai noi şi letonii din UE...

Deşi ar fi trebuit în mod imperios, România nu a specificat care drepturi şi libertăţi le suspendă. Probabil, din motive de păstrare a monopolului originalităţii. Păguboase, dar asta e!

Măcar şi numai pentru aducere aminte, dacă nu cumva pentru a ne trezi la realitate, iată care sunt drepturile şi libertăţile a căror exercitare ne este suspendată în continuare prin decret prezidenţial:

libera circulaţie

dreptul la viaţă intimă, familială şi privată

inviolabilitatea domiciliului

dreptul la învăţătură

libertatea întrunirilor

dreptul la proprietate privată

dreptul la grevă

libertatea economică.

Citește și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL

Păi, dacă s-a terminat cu starea de urgenţă, hai să se termine şi cu suspendarea aia!

Nici o clipă şi sub nici o formă, puternicii zilei nu s-au preocupat deloc să ne explice despre ce e vorba. Cred că nici nu le-a trecut prin cap.

Nu i-am văzut, nu ştiu, pe ministrul Justiţiei, pe un secretar de stat de-acolo, ori de la externe, ce să mai vorbim de Prim-ministru ori, de ce nu, de Preşedinte însuşi, să iasă în conferinţă de presă sau la televizor şi să ne dea socoteală.

Bine totuşi că ne-au învăţat să ne spălăm pe mâini. De la un asemenea nivel, o astfel de învăţătură e de neuitat.

Un mesaj prezidenţial care dezbate subiectul efectelor săpunului şi ale apei asupra viruşilor şi microbilor este unul de referinţă, Fără doar şi poate!

A suspenda respectarea de către Statul Român subiect de drept internaţional, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, este un act de putere, pe care Puterea din România trebuia să-l explice, să-l disece, să-l întoarcă pe toate feţele, în faţa noastră, a tuturor.

Treaba asta ne privea pe noi şi nu pe ei.

Puterea din România nu a făcut nimic în sensul ăsta. A mers pe burtă, pâş, pâş şi... mucles.

Stiţi de ce ? Pentru că poate !

Citește și: Video scandalos! Cum a fost provocat ÎPS Teodosie în timpul slujbei

Noi, am aflat de acest gest extrem de serios, aşa, pe la colţuri şi urmare a scormonelilor presei.

Informaţia ca atare a fost trecută cu vederea, toţi fiind mult prea preocupaţi să împărtăşească sentimentul apocalipsei, cu o voluptate uneori stupidă. Sau poate nu, ci interesată.

Toată această grozăvie a fost posibilă urmare, bineînţeles, a colaborării strânse dintre două instituţii, Preşedinte şi Guvern.

Primul a emis decretul de instituire a stării de urgenţă prin care au fost suspendate drepturi şi libertăţi fundamentale pe 16 Martie, iar cel de-al doilea s-a grăbit şi, pe 18 Martie, a notificat Consiliul Europei. România a zis „pa”, drepturilor omului !

Eficienţă maximă ! Coordonare perfectă ! Că între timp, decretul prezidenţial a fost declarat neconstituţional, nu mai contează. România este în continuare, în starea de suspendare a Convenţiei. Bravos, naţiune, halal să-ţi fie !

Sigur, sunt convins că există voci care spun că într-o situaţie excepţională, precum e pandemia, sunt necesare măsuri excepţionale. De acord !

Totuşi, atunci, de ce numai România, Armenia, Moldova şi Letonia, din totalul celor 47 de state semnatare, au găsit cu cale să procedeze aşa ?

În alte privinţe, de maxim interes în context, sănătate, învăţământ, Puterea a zis, stai domnule, să vedem cum fac ceilalţi din Europa, să învăţăm, să fim înţelepţi.

Păi, tocmai aici ne-am găsit să facem de capu’ nostru ?! Oare, de ce ? Ce vor cu noi, ce ni se pregăteşte ?

Căutaţi pe Youtube „Ferma animalelor”, ecranizare după romanul lui George Orwell. Ar fi instructiv să-l vedeţi şi veţi concluziona că ceea ce se întâmplă e, cu adevărat, periculos.

Până atunci, hai să le cerem înapoi cheia noastră de la poarta Europei şi să nu le-o mai dăm.

N-o merită !

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.