Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Valoare' din România, căutată pentru infracțiuni în trei țări europene și dată în urmărire internațională, prinsă la Caraş Severin

StirileTVR.ro - Tvr
jandarmeria romana, jandarmi

Un cetăţean român dat în urmărire internaţională pentru infracţiuni comise în trei state membre ale Uniunii Europene a fost identificat de către jandarmii din judeţul Caraş Severin cu ajutorul aplicaţiei eDAC, care conţine informaţii existente atât în bazele de date care aparţin autorităţilor române şi statelor din spaţiul Schengen. Bărbatul este acuzat de comiterea a 16 infracţiuni, inclusiv deţinere ilegală de arme de foc.

 

Bărbatul în vârstă de 40 de ani, cetăţean român, a fost identificat de jandarmii din Caraş-Severin. În urma verificărilor făcute în aplicaţia eDAC, aceştia au constatat că pe numele românului era emis un mandat european de arestare în vederea extrădării, el fiind acuzat de 16 infracţiuni comise în Italia, Germania şi România, potrivit News.ro.

„Situaţia generală a cazierului judiciar al bărbatului, este una complexă, fiind înscrise 16 infracţiuni comise, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Republicii Federale Germania şi Republicii Italia, dintre care deţinerea sau folosirea neautorizată de arme de foc, infracţiuni contra patrimoniului, conducere fără permis, furt, comercializarea de bunuri furate etc”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş Severin.

Conform procedurilor legale jandarmul care l-a identificat pe bărbatul dat în urmărire internaţională l-a predat pe acesta organelor abilitate ale statului.

„Aplicaţia eDac este un sistem digital de verificare a documentelor de identitate, care, în urma scanării actelor, generează în mod automat toate informaţiile despre persoanele verificate. Prin intermediul acestui instrument, jandarmii din toate structurile operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, au verificat pe 900 de persoane, in timpul misiunilor de ordine publică şi de protecţie instituţională”, precizează oficialii Jandarmeriei Caraş Severin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.