Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea anuală a comerţului dintre piaţa unică şi statele Parteneriatului Estic a atins 74 miliarde euro

grafic crestere

Valoarea anuală a comerţului dintre piaţa unică şi statele Parteneriatului Estic a atins valoarea de 74 miliarde euro, iar în ceea ce priveşte România, fluxurile comerciale reciproce cu cele şase pieţe se ridică la 4 miliarde euro, a anunţat marţi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.potrivit news.ro.

Cel de-al şaselea Forum de Afaceri al Parteneriatului Estic a fost organizat, la Bucureşti, de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Cele şase state ale Parteneriatului Estic sunt: Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Belarus, Armenia şi Azerbaidjan.

În cadrul Forumului de Afaceri al Parteneriatului Estic, ministrul Ştefan-Radu Oprea i-a încurajat pe participanţi să creeze o reţea de interacţiune în afaceri, pentru a creşte oportunităţile de investiţii şi a aduce plusvaloare economică, armonizată cu noile cerinţe globale.

„UE şi partenerii săi estici au interese comune, puncte forte complementare în domeniul IT, al comerţului electronic şi în multe alte sectoare”, a declarat ministrul Oprea.

Acesta a transmis că statele membre ale UE s-au angajat să îşi intensifice sprijinul acordat partenerilor estici.

„Din această perspectivă, sub egida Preşedinţiei României la Consiliul UE, am acţionat activ pentru flexibilizarea poziţiilor omologilor mei din statele UE în favoarea extinderii relaţiilor de afaceri între antreprenorii europeni şi cei din afara spaţiului comunitar, inclusiv din ţările Parteneriatului Estic”, a mai spus Ştefan-Radu Oprea.

Evenimentul a avut loc în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi s-a înscris în iniţiativa Parteneriatului Estic (PaE). Obiectivul reuniunii a fost de a evalua realizările PaE din punct de vedere al comunităţilor de afaceri şi de a dezvolta, în continuare, cooperarea în Vecinătatea Estică a UE, promovând legăturile economice bilaterale şi multilaterale dintre statele UE şi cele şase state PaE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.