Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea importurilor de cafea, ceai şi mirodenii a scăzut cu aproape 9% în primele trei luni ale anului 2021

cafea

Valoarea importurilor de cafea, ceai (inclusiv ceai mate) şi mirodenii a scăzut cu aproape 9% în primele trei luni din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, până la 57,36 milioane de euro, potrivit balanţei comerciale cu produse agroalimentare, consultată de AGERPRES.

Anul trecut, în primul trimestru, valoarea importurilor de astfel de produse a depăşit 62,8 milioane de euro.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), încasările din exporturile de cafea, ceai (inclusiv ceai mate) şi mirodenii au totalizat, în perioada analizată, 9,63 milioane de euro, faţă de 6,56 milioane de euro în perioada similară din 2020, scrie Agerpres.ro.

În aceste condiţii, deficitul consemnat în comerţul cu aceste produse a fost de 47,7 milioane de euro în primul trimestru.

Exporturile şi importurile de cafea, ceai (inclusiv ceai mate) şi mirodenii au fost realizate în şi din ţările Uniunii Europene şi cele extracomunitare.

Potrivit datelor MADR, deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a crescut cu aproape 66% în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, până la 755,34 milioane de euro. În primele trei luni din 2020, deficitul în acest sector a fost de 455,5 milioane de euro.

România a exportat, în perioada ianuarie - martie 2021, produse agroalimentare, în valoare de 1,74 de miliarde de euro şi a cheltuit pentru importuri de astfel de produse mai mult de 2,49 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.