Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valul 4 devine GIGANT: 123 de orașe sunt în SCENARIU ROȘU:Timișoara e OFICIAL în carantină TOTALĂ - Prefectura NU a comunicat clar restricțiile

breaking news

123 de orașe și 643 comune au incidențe mai mari de 3 la mie, anunță CNCAV. Dintre acestea, 16 orașe și 142 de comune înregistrează mai mult de 6 cazuri la mia de locuitori. Este o creștere semnificativă în comparație cu ziua precedentă, potrivit datelor oficiale.

Citește și: Date oficiale: 8% din românii care au MURIT de coronavirus erau vaccinați

Citește și: VIDEO Mugur Mihăescu, despre vaccinarea obligatorie pentru medici: Nu erați, mă, voi, eroii? Când îți spune Cîțu să te vaccinezi, te vaccinezi

Cele 16 orașe cu incidență de peste 6 la mie sunt:

Bragadiru (Ilfov) 10,45

Popești-Leordeni (Ilfov) 9,59

Slănic (Prahova) 9,39

Voluntari (Ilfov) 8,94

Horezu (Vâlcea) 8,71

Timișoara (Timiș) 8,50

Măgurele (Ilfov) 8,49

Otopeni (Ilfov) 8,39

Fundulea (Călărași) 7,66

Videle (Teleorman) 7,35

Năsăud (Bistrița-Năsăud) 6,71

București - 6,64

Cluj-Napoca 6,37

Craiova (Dolj) 6,22

Sebiș (Arad) 6,16

Pantelimon (Ilfov) 6,13

Dintre comune, cea mai mare incidență se înregistrează în Zâmbreasca, județul Teleorman - 16,5, Ticvaniu Mare, județul Caraș-Severin - 14,6 și Gura Vadului, județul Prahova - 14,1.

Timișoara în carantină.

Timișoara a intrat de astăzi în carantină totală, după ce rata de infectare a atins 8,5 la mie, fiind a treia zi consecutivă când s-a depășit valoarea de 7.5 la mie. Prefectura Timiș nu a fost în stare să comunice clar restricțiile care se impun, deși a fost rugată în repetate rânduri de jurnaliști să facă acest lucru. Decizia comunicată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență sună așa:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 1015/23. 09. 2021.

Municipiul Timișoara, alături de UAT-urile Giroc, Parța, Remetea Mare, Sânmihaiu Român au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori.

UAT-urile Becicherecu Mic, Coșteiu și Giulvăz au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.

UAT-urile Bârna, Boldur, Cărpiniș, Foeni, Ghilad, Jebel, Liebling, Ciacova, Pesac, Pișchia, Secaș, Topolovățu Mare, Tormac, Belinț, Sânnicolau Mare au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 6/1000 de locuitori.

UAT-urile Cenad și Fibiș au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 01.10.2021.

Hotărârea va fi publicată pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

-Tot în cadrul ședinței a fost adoptată o hotărâre în baza căreia s-a aprobat schimbarea temporară a destinației actuale a spațiului proprietatea primăriei Comunei Șag, situat în localitatea Șag, strada a VIII - a, nr. 13 – 15, din incinta Căminului Cultural, în vederea organizării unui centru de vaccinare împotriva COVID 19, începând cu data de 04.10.2021.

Totodată, în baza unei hotărâri a CJSU s-a aprobat suspendarea până la data de 10.10.2021 a activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 22 din Timişoara, Str. Semenic, nr. 8 și, respectiv, suspendarea până la 11.10.2021 a activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 33 din Timişoara, Str. Martir Sebastian Iordan, nr. 6, din cauza unor îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2;

Totodată, a fost aprobată și o hotărâre pentru aprobarea Raportului de sinteză cu evaluarea pagubelor la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, la nivelul județului Timiș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.