Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valul patru, o certitudine în România - Revenirea în 'U' a pandemiei, printr-un nou record săptămânal | GRAFIC

coronavirus COVID 19

Speranțele de încetinire a ritmului de creștere a cazurilor noi de COVID-19 sunt spulberate de datele oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică în săptămâna precedentă.

Săptămâna 16-22 august a fost cea de-a șasea săptămână consecutivă de creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19. Cu 3702 cazuri depistate în cele șapte zile, situația este mai gravă decât cea de la mijlocul lunii mai, când se înregistrau 3644 de cazuri într-o săptămână. Dacă tendința se va menține și în următoarele 7 zile, s-ar putea ajunge la nivelul de la începutul lunii mai, la aproape 6000 de cazuri/ săptămână.

Conform graficului, revenirea pandemiei pare să fie una în „U”, cu o creștere exponențială, ceea ce ar putea duce în luna septembrie la peste 1000 de cazuri pe zi. Deocamdată nu se observă vreun efect al campaniei de vaccinare asupra evoluției curbei săptămânale.

În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.378 (față de 941 în urmă cu o săptămână și față de 240 de persoane la mijlocul lunii iulie). Dintre acestea, 193 sunt internate la ATI. (față de 121 în urmă cu o săptămână și față de 32 de persoane la mijlocul lunii iulie).

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat, duminică seara, că nu se așteaptă la un nou lockdown în România, dacă va crește numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Arafat a spus, la Digi 24, că așteaptă să vadă cum va crește numărul cazurilor de COVID-19 și apoi incidența, pentru a vedea ce decizii se iau.

„Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă va mai fi un lockdown în România, Arafat a spus că nu asta este intenția și nu crede că se va întâmpla.

content-image

content-image

Sursă date: Grupul de Comunicare Strategică

Grafic: stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.