Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânătoare de jihadiști fără precedent în Turcia. ZECI de arestări

Turcia

Aproximativ 50 de cetăţeni străini au fost reţinuţi duminică dimineaţă de poliţie la Istanbul în cadrul unei operaţiuni împotriva mediilor jihadiste ale grupării Statul Islamic (SI), acuzată de autorităţi de atentatul de la 10 octombrie de la Ankara, relatează media turce, citat de France Presse. 

Raidurile efectuate de forţele antitero au vizat mai multe apartamente situate în districtul Pendik, periferie îndepărtată a părţii asiatice a metropolei, a relatat postul de televiziune NTV. Postul nu a precizat naţionalitatea persoanelor reţinute şi duse la poliţie pentru a fi interogate. 

Potrivit agenţiei de presă Dogan, aceşti suspecţi se pregăteau să meargă în Irak şi Siria pentru a lupta alături de Statul Islamic. 

Premierul conservator islamo-conservator Ahmet Davutoglu a anunţat că gruparea SI este principalul suspect în dublul atentat-sinucigaş care a avut loc la 10 octombrie pe esplanada gării din Ankara înaintea unui 'marş al păcii', omorând, conform unui ultim bilanţ, 102 persoane, cel mai mare număr de victime într-un atac terorist din istoria Turciei. 

Unsprezece suspecţi arestaţi în cadrul anchetei au fost fost trimişi duminică în faţa unei instanţe din capitala turcă, ce va decide dacă îi va inculpa sau îi va elibera, au precizat media locale. 

Potrivit presei din Turcia, poliţia suspectează doi tineri turci originari din oraşul Adiyaman (sud), fief islamist. Unul din cei doi este fratele presupusului autor al unui precedent atentat atribuit SI, care s-a soldat cu 34 de morţi în iulie la Suruc, în apropiere de frontiera siriană. 

Înaintea alegerilor legislative anticipate de la 1 noiembrie, atentatul de la Ankara a relansat nemulţumirea la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, acuzat de opoziţia prokurdă că a neglijat securitatea manifestaţiei şi că dă dovadă de complezenţă faţă de SI. 

Acest scrutin are loc pe fondul reluării, de trei luni, a confruntărilor între forţele de securitate turce şi rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul majoritar kurd al ţării.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.