Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzarea sistemelor desktop este în creștere, în contextul în care tot mai multă lume lucrează de acasă

produse electronice

Al doilea an de pandemie a adus o creştere a vânzărilor de sisteme desktop, în contextul în care cei care au început să lucreze de acasă şi-au dat seama că pot lucra mai bine pe un desktop, decât pe un laptop, conform news.ro

Dacă în 2020, piaţa PC-urilor a crescut în primul rând datorită laptopurilor, care au fost preferate de companii şi de angajaţii care au trecut la munca de la distanţă, al doilea an aduce o creştere nesperată şi pentru desktop-uri.

Conform IDC, piaţa desktop-urilor a crescut în 2021 cu 7%, ceea ce reprezintă o mare performanţă pentru acest segment, care se află în scădere de mulţi ani.

Analiştii pun creşterea desktop-urilor pe seama faptului că oamenii şi-au dat seama că pot lucra mai eficient cu un monitor mai mare, o tastatură mai bună şi, eventual, un sistem mai puternic per ansamblu.

O performanţă aparte este trecută în dreptul Apple. În al doilea trimestru al anului, după lansarea noului iMac, livrările de desktop-uri ale Apple au crescut cu 23% şi au urcat până la 60% în lunile care au urmat.

Laptopurile sunt aşteptate să crească cu 15% în 2021, ceea ce reprezintă un regres faţă de creşterea cu 29% din primul an pandemic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.