Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările Dacia au crescut cu aproape 14%

Dacia
Dacia Sandero

Vânzările Dacia au crescut cu aproape 14%.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 16,7% în mai, la 145.204 unităţi, a zecea lună de creştere consecutivă, în urma majorării livrărilor de vehicule pe benzină, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

În mai, Dacia a vândut 2.540 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 13,54% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 2.237 de unităţi, conform Agerpres.

În topul celor mai bine vândute modele în mai se află Ford Puma, Nissan Qashqai, Vauxhall Mokka, Vauxhall Corsa şi Audi A3.

În mai, vânzările de vehicule electrice pe baterii au crescut cu 58,7%, iar cota lor de piaţă a ajuns la 16,9%. De asemenea, vehiculele pe benzină au reprezentat 57,1% din toate înmatriculările, arată datele SMMT.

"După dificultăţile provocate anul trecut de perturbările din lanţurile de aprovizionare, ne bucurăm să vedem că în acest an vânzările de maşini noi în Marea Britanie continuă tendinţa ascendentă. Este extrem de încurajatoare creşterea vânzărilor de vehicule electrice pe baterii", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele cinci luni din acest an, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au urcat cu 16,8%, la 772.454 de unităţi.

În perioada ianuarie-mai 2023, Dacia a vândut 13.050 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 34% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 9.739 de unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în primele cinci luni din acest an se află Ford Puma, Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai, Nissan Juke şi Hyundai Tucson.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.