Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările de semiconductori pe plan mondial au urcat cu 6,5% anul trecut

penguinwealth.com
crestere

Vânzările de semiconductori pe plan mondial au urcat cu 6,5% anul trecut, după ce redresarea înregistrată în ultimul trimestru din 2020 a ajutat la compensarea declinului sever din martie şi aprilie, când comenzile au fost afectate de efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters potrivit Agerpres.

Asociaţia Industriei Semiconductorilor (SIA) a anunţat luni că vânzările globale de cipuri au urcat anul trecut la 439 miliarde de dolari, în timp ce vânzările realizate de producătorii de cipuri din SUA s-au situat la 208 miliarde de dolari sau aproximativ 47% din total. De asemenea, livrările către Statele Unite au urcat cu 19,8% în 2020, la 94,15 miliarde de dolari.

În SUA, achiziţiile au crescut în principal datorită cererii ridicate de cipuri de memorie, folosite în centrele de date, a apreciat Falan Yinug, director în cadrul SIA.

Giganţii americani din domeniul tehnologiei, cum ar fi Amazon, Microsoft şi Alphabet Inc, au înregistrat anul trecut o creştere semnificativă a folosirii serviciilor de cloud computing, după ce afacerile s-au adaptat la munca la domiciliu.

În prezent, producătorii auto din întreaga lume, printre care Ford Motor, Subaru Corp, Toyota Motor Corp, Volkswagen AG, Nissan Motor şi Fiat Chrysler, închid liniile de asamblare din cauza lipsei de cipuri pentru industria auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.