Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările Levi Strauss au o tendință de scădere: cumpărătorii renunță la blugii mai scumpi în favoarea hainelor non-denim

Yahoo News
Blugi

Compania Levi Strauss este așteptată să raporteze o scădere a vânzărilor trimestriale pentru prima dată în șase trimestre, în condițiile în care cumpărătorii renunță la blugii mai scumpi în favoarea hainelor mai formale și a modelelor non-denim, scrie Reuters

"În timp ce presiunile macro nu au avut un impact egal asupra tuturor categoriilor de îmbrăcăminte, denimul a fost o categorie care a resimțit cel mai puternic impactul schimbării tiparelor de cheltuieli ale consumatorilor", au declarat analiștii Citigroup într-o notă.

Sunny Zheng, analist la Coresight Research, se așteaptă ca piața americană a blugilor să scadă ușor în acest an. De asemenea, Euromonitor estimează că piața va înregistra o creștere modestă de 3,8% între 2022 și 2027, după o expansiune de 12,5% în ultimii cinci ani, scrie Mediafax.

De asemenea, retailerii de îmbrăcăminte American Eagle Outfitters și Abercrombie and Fitch au remarcat recent că cumpărătorii au cumpărat mai mulți pantaloni cargo și reiați.

În condițiile în care Statele Unite se află în pragul recesiunii, cumpărătorii, presați de inflația ridicată, cheltuiesc mai puțin pe articole neesențiale precum hainele, iar categoria denim, în special, este pregătită pentru o încetinire după o creștere a cererii în 2021.

O pereche de blugi Levi 501 Stretch Skinny pentru femei costă în prezent 108 dolari. În noiembrie 2019, prețul era de 98 de dolari, potrivit lui Zheng de la Coresight.

Analiștii se așteaptă, de asemenea, ca marjele Levi's să fie sub presiune din cauza nivelului mai ridicat al stocurilor, a creșterii promoțiilor și a dolarului mai puternic, chiar dacă blugii săi au devenit mai scumpi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.