Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările producătorului auto american Ford au înregistrat un declin de 1,3% în trimestrul al patrulea din 2019

pieseauto.ro
sigla Ford

Producătorul auto american Ford a raportat o scădere de 1,3% a vânzărilor auto din SUA în cel de-al patrulea trimestru, mai mare decât estimările analiștilor, care preconizau un declin de 1,1%, transmite Bloomberg, anunță MEDIAFAX.

Vânzările noului model Ford Explorer au coborât cu 15%, ceea ce a generat un declin al vânzărilor de SUV-uri pentru companie, cel mai important segment din piața americană. Per total, al doilea producător auto din SUA a informat că a vândut 601.862 de autovehicule în trimestrul al patrulea, în comparație cu 609.693 mașini în trimestrul al treilea.

Citește și: Guvernul Orban lovește în români! Vrea să atace la CCR

Totodată, vânzările modelelor din seria F a companiei au crescut cu 1,6%. Compania a înregistrat cele mai bune performanțe din 2005 în ceea ce privește vânzările din piața camionetelor.

Compania a transmis că vânzările modelului Explorer s-au îmbunătățit semnificativ în ultimele trei luni din 2019 comparativ cu trimestrul precedent, decembrie reprezentând cea mai bună lună pentru vânzările retail către consumatorii individuali. Totuși, de la an la an, vânzările au continuat să scadă puternic.

Constructorul auto menționase anterior că linia de asamblare pentru modelul Explorer funcționează non-stop și că vânzările reveniseră la normal.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

„Pentru trimestrul al patrulea, disponibilitatea nu va fi o problemă. Ne vom putea atinge obiectivul cu Explorer începând de acum ”, a declarat Mark LaNeve, șeful de vânzări din SUA, în 2 octombrie, potrivit sursei citate.

Acțiunile Ford se depreciau, luni, pe Wall Street, cu 1,41% până la 9,08 dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.