Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările scăzute ale Tesla aduc BYD în apropierea titlului de cel mai mare producător de mașini electrice

tesla

Grupul chinez BYD Co. urmează să detroneze Tesla Inc. din poziţia de cel mai mare producător mondial de automobile electrice, în condiţiile în care vânzările constructorului chinez încep să prindă viteză, transmite Bloomberg.

În trimestrul al treilea al acestui an, BYD a vândut 431.603 vehicule complet electrice, în creştere cu 23% comparativ cu trimestrul al doilea. Comparativ, Tesla a livrat 435.059 de automobile electrice la nivel mondial iar decalajul de 3.456 de unităţi dintre cei doi producători este cel mai mic înregistrat vreodată, conform Agerpres.

"BYD va vinde mai multe autovehicule de pasageri complet electrice decât Tesla în trimestrul patru", spune Taylor Ogan, directorul la fondul de investiţii Snow Bull Capital, care deţine acţiuni la ambele companii.

Dacă la automobilele electrice se adaugă şi modelele hibride, BYD a vândut un număr total de 822.094 de autovehicule în trimestrul care s-a încheiat la 30 septembrie, ceea ce reprezintă un nou trimestru record pentru BYD şi îi consolidează poziţia de cea mai bine vândută marcă de automobile din China.

Renumit pentru automobilele sale cu preţuri accesibile, BYD a făcut progrese în extinderea gamei de modele, ceea ce a ajutat la explozia vânzărilor. Compania chineză a adăugat două noi mărci de automobile electrice de lux, Yangwang şi Fang Cheng Bao, pentru a intra pe segmentul de preţ de un milion de yuani (137.000 de dolari), mai mult decât dublu faţă de cele mai scumpe vehicule pe care le vindea anterior.

De asemenea, BYD profită şi de pe urma creşterii exporturilor, constructorul chinez mizând pe o pondere mai mare a vânzărilor realizate peste graniţă care să se adauge poziţiei dominante din China. În trimestrul al treilea exporturile au reprezentat 9% din vânzările BYD, faţă de 5% în trimestrul al doilea, susţine analistul Bloomberg Intelligence, Joanne Chen. "Anul următor acesta va fi un motor important de creştere a vânzărilor globale, pe măsură ce BYD îşi extinde prezenţa globală cu mai multe vehicule electrice noi", a apreciat Joanne Chen.

În schimb, livrările Tesla au fost inferioare estimărilor cu aproximativ 20.000 de unităţi în trimestrul al treilea, pe măsură ce constructorul american îţi pregăteşte uzinele pentru a produce o nouă versiune a sedanului Model 3 precum şi noua camionetă Cybertruck. Cu toate acestea, compania lui Elon Musk şi-a confirmat obiectivul anual care prevede vânzarea a 1,8 milioane de vehicule. BYD intenţionează şi el să vândă aproximativ trei milioane de vehicule, inclusiv hibride.

Însă, atât BYD cât şi Tesla au intrat în vizorul autorităţilor europene, care au demarat o investigaţie asupra subvenţiilor acordate producătorilor chinezi de automobile electrice, care în opinia Bruxelles-ului le conferă un avantaj incorect faţă de producătorii europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.