Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta Omicron aduce de urgentă miniştrii sănătăţii din ţările G7 la aceeași masă

grupul g7

Guvernul britanic, care deţine preşedinţia rotativă a G7 (grupul principalelor şapte economii ale lumii), a anunţat duminică seară convocarea unei reuniuni de urgenţă a miniştrilor sănătăţii din ţările ce formează acest grup, pentru a discuta despre noua variantă Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, transmite AFP.

Aşadar, miniştrii sănătăţii din Marea Britanie, SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia se vor întâlni ''luni, 29 noiembrie, pentru a discuta despre evoluţia situaţiei legate de Omicron'', în cadrul unei ''reuniuni de urgenţă'', a precizat Ministerul Sănătăţii britanic.

Noua variantă a fost confirmată mai întâi în probe prelevate în Botswana începând cu 11 noiembrie şi Africa de Sud începând cu 14 noiembrie. Pe 24 noiembrie Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost sesizată cu privire la existenţa noii variante de către Africa de Sud, ţară care a înregistrat în ultimele săptămâni o înmulţire accelerată a cazurilor de COVID-19.

În zilele care au trecut de la anunţul privind existenţa noii variante, cazuri de infectare cu aceasta au fost confirmate şi în ţări din alte părţi ale lumii, precum Israel, Belgia (o femeie venită din Egipt şi aparent fără vreo legătură cu Africa subsahariană), Australia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Cehia şi Hong Kong.

Noua variantă provoacă îngrijorare în lumea întreagă întrucât prezintă mutaţii multiple, dar încă nu este elucidat impactul acestora - contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistenţa la vaccin, etc - comparativ cu variantele deja descoperite, în special Delta, dominantă în prezent şi cunoscută ca fiind foarte contagioasă, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.