Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta Omicron pune pe jar SUA. Autoritățile sanitare dau startul unei noi campanii: 'Această recomandare este rezultatul unei evaluări ştiinţifice complete'

ECDC
Omicron Covid

Autorităţile sanitare din SUA au recomandat joi noua versiune a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Pfizer şi Moderna, care vizează în mod specific varianta Omicron, deschizând astfel calea pentru o nouă campanie de rapel, informează AFP, conform AGERPRES.

Miercuri, Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat versiunile celor două laboratoare, iar joi, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC), cea mai importantă agenţie sanitară a ţării, le-a recomandat, făcând posibilă utilizarea lor, poate chiar de săptămâna viitoare.

Această nouă generaţie de vaccin anti-COVID-19, denumit "bivalent", vizează atât tulpina originală de coronavirus, cât şi subvariantele BA.4 şi BA.5 ale variantei Omicron. Aceasta din urmă reprezintă în prezent aproape 90% din infecţiile din SUA.

Cele două vaccinuri "pot ajuta la creşterea protecţiei care a scăzut de la ultima vaccinare şi sunt concepute pentru a oferi o protecţie mai bună împotriva noilor variante", a declarat Rochelle Walensky, directoarea CDC, într-un comunicat, dând astfel definitiv undă verde.

"Această recomandare este rezultatul unei evaluări ştiinţifice complete şi a unei discuţii ştiinţifice solide", a adăugat ea.

Cele două vaccinuri actualizate sunt autorizate pentru o doză de rapel, de la vârsta de 12 ani pentru vaccinul produs de Pfizer şi de la vârsta de 18 ani pentru vaccinul Moderna, a precizat miercuri FDA într-un comunicat.

Chiar dacă virusul pare să fi dispărut în mare parte din viaţa de zi cu zi a americanilor, în Statele Unite se înregistrează zilnic în continuare aproximativ 80.000 de cazuri noi şi 400 de decese cauzate de COVID-19.

La începutul verii, Departamentul de Sănătate al SUA a anunţat că a cumpărat 105 milioane din aceste noi doze de la Pfizer şi 66 de milioane de la Moderna.

Provocarea acum este de a-i convinge pe americani să se vaccineze cu aceste noi versiuni ale vaccinurilor anti-COVID-19, în condiţiile în care doar circa jumătate dintre persoanele eligibile şi-au făcut prima doză de rapel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.