Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Variantă PNL: Victor Ponta la șefia Camerei Deputaților

Inquam Photos / George Calin
plen vot parlament motiune camera deputatilor

UPDATE Victor Ponta a declarat luni, ironic, că liberalii vor să-i ofere ceva ce nu au și că nu-l interesează postul.

Liderul Pro România, Victor Ponta, este o variantă de lucru discutată în PNL pentru șefia Camerei Deputaților, la schimb cu voturi pentru învestirea viitorului guvern, au zis surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO, însă discuțiile sunt momentan la nivel de scenariu:

  • PNL vrea să dea o lovitură de palat la Camera Deputaților și să-l schimbe pe Marcel Ciolacu (PSD) din fruntea forului, dupa formarea viitorului guvern. Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi schimbat doar la propunerea grupului parlamentar care l-a propus. Cum PSD nu o să-l dea jos pe Ciolacu, singura variantă a opoziției este schimbarea Regulamentului Camerei Deputaților astfel încât să apară și altă cale pentru revocarea lui Ciolacu. Pentru această manevră, PNL are nevoie de majoritate și nu o are fără Pro România.
  • Prima variantă a PNL este să o impună pe Raluca Turcan, dar surse din partid spun că este 'greu spre imposibil' să adune suficiente voturi pentru că PSD încearcă să-l păstreze pe Marcel Ciolacu prin negocieri cu parlamentarii Pro România.
  • A doua variantă discutată în PNL este instalarea lui Victor Ponta în fruntea Camerei Deputaților. Sursele citate spun că Ponta ar vrea mult funcția, că în acest fel PNL și-ar securiza voturile Pro România pentru viitorul guvern și ar da și PSD jos de la Camera Deputaților.

Citește și: VIDEO Cutremur pe scena politică. PNL anunță 'bombe' judiciar-istorice după ce ia guvernarea. Ludovic Orban: Vă spun limpede, vine vremea adevărului! .

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.