Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Variantele UNPR pentru viitoarele alegeri: Singuri sau în alianţă cu PSD

sigla_unpr

UNPR ia în calcul pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016 două variante, participarea într-o alianţă cu PSD sau pe propriile liste, a anunţat sâmbătă preşedintele partidului, vicepremierul Gabriel Oprea. 

"Sunt două curente în momentul de faţă, avem o propunere din partea PSD, un protocol de alianţă, nu l-am semnat încă (...). Suntem în coaliţia de guvernare, avem o propunere din partea PSD să facem o alianţă pentru viitoarele alegeri, locale şi generale. Şi avem un curent în partid, cred eu destul de îndrăzneţ, să mergem singuri", a declarat Oprea la Realitatea TV. 

El a adăugat că deocamdată nu s-a luat o decizie referitoare la modul în care UNPR va participa la alegerile de anul viitor. 

"Nu ar fi corect să mă antepronunţ, trebuie să mă consult cu colegii mei de partid. Dar pot să spun că avem două posibilităţi, le analizăm. (...) Dar e un curent din ce în ce mai puternic în partid, puţin prea optimişti, prea îndrăzneţi, spun să mergem singuri. Vom lua la momentul oportun o decizie", a precizat liderul UNPR, potrivit Agerpres.

Oprea a menţionat că a existat în 2012, după căderea Guvernului Ungureanu, un moment în care s-a pus problema unei fuziuni între UNPR şi PSD, dar s-a opus atunci acestei soluţii. 

"A fost un moment mai greu în care oameni cu mai multă experienţă au spus: hai să fuzionăm. Ni s-a cerut şi din partea PSD-ului, hai să fuzionăm. Am spus nu, suntem un proiect pe propriile picioare şi viaţa a dovedit că UNPR e un partid al interesului naţional", a spus Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.