Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varșovia - Avocatul Poporului îi cere premierului Morawiecki să accepte ajutorul Germaniei în combaterea COVID-19

romanialibera.ro
krs polonia

Avocatul Poporului din Polonia, Adam Bodnar, i-a cerut vineri premierului Mateusz Morawiecki să accepte o ofertă din partea Germaniei în lupta împotriva COVID-19, pe fondul relatărilor din presă conform cărora sistemul medical polonez este aproape de a-şi atinge limitele, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare adresată lui Morawiecki şi publicată vineri, Bodnar a deplâns decizia Varşoviei de a nu da curs ofertei germane prezentate oficial Poloniei la finalul lunii octombrie, în pofida unei ''rate alarmante'' a creşterii numărului noilor cazuri de COVID-19 în această ţară.

Republica Cehă, care este vecină cu Polonia şi Germania, trimite pacienţi cu COVID-19 pentru a fi trataţi în landul german Bavaria şi a primit 100 de ventilatoare din Germania.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

''Este o obligaţie legală şi morală a autorităţilor poloneze de a folosi acest ajutor'', a scris Adam Bodnar.

Vineri dimineaţă, viceministrul sănătăţii polonez Waldemar Kraska a declarat pentru postul public de radio că Polonia ''nu are nevoie de un asemenea ajutor în prezent''.

Polonia a raportat vineri peste 27.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore şi un record de 445 de decese în acelaşi interval. Numărul pacienţilor cu COVID-19 trataţi în spitalele din Polonia a ajuns la 19.500, dintre care peste 1.700 au nevoie de ventilatoare pentru a respira.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.