Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Pambuccian îi trasează misiunea lui Marcel Ciolacu, atacându-l voalat pe Băsescu: 'Să țineți România mai departe pe linia democrației'

Varujan Pambuccian

Liderul minorităților, Varujan Pambuccian, i-a trasat joi, de la tribuna Parlamentului, misiunea premierului desemnat Marcel Ciolacu, atacându-l voalat pe Traian Băsescu: „Să țineți România mai departe pe linia democrației. Îmi amintesc cum, cu ani în urma, un președinte încerca să desființeze Parlamentul”.

„Acum un an și jumătate porneam într-o formulă, care s-a dovedit a fi viabilă, cu toate poticnelile ei. O echipă de miniștri mai mult sau mai puțin competenți, ca în orice guvernare. Diferența este în conjunctură. Acest guvern și cel anterior au apărut într-o conjunctură foarte diferită.

Acum 20 de ani avertizam asupra pericolului deasupra Europei, foarte asemănător cu cei din anii 20-30, în care național-socialismul și marxismul începuseră să se confrunte peste capetele partidelor politice. Am văzut cum aceste ideologii au pătruns în parlamente și guverne. La fel ca atunci au existat națiuni care au mers pe drumul democratic.

Aceasta este misiunea, domnule prim-ministru, să țineți România mai departe pe linia democrației. Asta se face fără a lovi în Parlament. Îmi amintesc cum, cu ani în urmă, un președinte încerca să desființeze Parlamentul. Este foarte important să dialogați cât mai natural cu oamenii.

În rest, că unele se vor face sau altele mai puțin, miza acum nu seamănă cu niciuna dintre mizele pe care le-a avut un Parlament și un Guvern din România postdecembristă.

Am mare încredere în formula PSD-PNL și îmi doresc, după ce m-am născut într-o dictatură, să nu-mi petrec ultimii ani din viață tot într-o dictatură”, a spus Pambuccian.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.