Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Pambuccian, liderul minorităţilor din Parlament, 'luptă' pentru Schengen: Solicităm statelor membre UE să sprijine România

stirileprotv.ro
pambuccian-varujan

Liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian transmite marţi, într-un comunicat oficial, că solicită statelor membre UE de care suntem legaţi prin limba maternă şi cultură să sprijine România în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen, votând, în consecinţă, în Consiliul JAI din 8 decembrie, anunță News.ro.

”Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale a susţinut toate demersurile majore de politică externă a României, cum ar fi integrarea în NATO sau în Uniunea Europeană. Rămânând consecvenţi, am solicitat şi solicităm statelor membre UE de care suntem legaţi prin limba maternă şi cultură să sprijine România în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen, votând, în consecinţă, în Consiliul JAI din 8 decembrie 2022”, transmite deputatul Varujan Pambuccian.

El arată că ”România a întreprins toate demersurile necesare, aspect atestat de către experţii Comisiei Europene şi ai statelor membre după vizitele efectuate în ţara noastră”.

”Considerăm că votul politic din Consiliul JAI trebuie să confirme realitatea obiectivă, adică faptul că România satisface toate condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen. Solicităm acelor state membre care au exprimat poziţii contrare să revină asupra poziţiei lor pe baza rapoartelor tehnice existente şi să nu fie influenţate la vot de interese politice, care nu au legătură cu procesul de aderare a unui stat membru la Spaţiul Schengen. Toate statele membre sunt, în mod egal, îndreptăţite la această aderare, pe baza performanţelor proprii”, afirmă Pambuccian.

Liderul minorităţilor din Parlament menţionează că ”Uniunea Europeană este spaţiul nostru comun în care trebuie să funcţioneze aceleaşi reguli pentru toată lumea şi, în consecinţă, solicităm ca noi, cetăţenii României, să fim trataţi la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.