Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian, finalistul unui prestigios premiu literar

Varujan Vosganian

Cristian Teodorescu, autorul romanului "Medgidia, orașul de apoi", și Varujan Vosganian (romanul "Cartea șoaptelor") se numără printre finaliștii din acest an ai prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale "Angelus", Polonia.

Potrivit unui comunicat al Polirom & Cartea Românească, transmis miercuri AGERPRES, ceilalți autori selectați în etapa finală sunt: Hen Maciej și Janko Anna din Polonia, Sabaliauskaite Kristina și Slepikas Alvydas din Lituania, precum și Niaklajeu Uladzimir (Belarus).

Citește și: Lista completă a icoanelor făcătoare de minuni din România

Din 70 de romane înscrise în competiția pentru marele premiu, juriul a selectat, la începutul lunii august, în etapa semifinală, 14 titluri, printre care și romanele "Medgidia, orașul de apoi/ Medgidia, miasto u kresu", traducere de Radoslawa Janowska-Lascar, și "Cartea șoaptelor/ Ksiega szeptow", traducere de Joanna Kornas-Warwas.

Gala de decernare a Premiului Literar "Angelus" — cea mai importantă distincție în domeniul creației de proză pentru un volum tradus în limba polonă — va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, la Capitol, Wroclaw, câștigătorul urmând a fi recompensat cu un premiu în valoare de 150.000 zloți și o statuetă realizată de artista Ewa Rossano.

În cadrul Galei va fi decernat și Premiul special al cititorilor "Natalia Gorbaniewska", dar și Premiul pentru Traducere.

Potrivit Polirom, cititorii pot vota unul dintre cele șapte titluri finaliste, accesând site-ul www.angelus.com.pl.

De la prima ediție a premiului, în 2006, România a obținut o primă nominalizare pe lista scurtă în 2010 — Norman Manea pentru romanul "Întoarcerea huliganului" (Polirom, 2003, 2006, 2008, 2011)—, iar în 2015 — Lucian Dan Teodorovici, finalist cu romanul "Matei Brunul" (Polirom, 2011, 2014), a obținut Premiul "Natalia Gorbaniewska", acordat în memoria primului președinte al juriului, pentru romanul care a primit cele mai multe voturi din partea publicului, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.