Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasila Dâncu pune presiune pe CCR: Ce le cere judecătorilor referitor la abuzul în serviciu

ccr

Abuzul în serviciu trebuie mult mai bine definit şi reglementat în legislaţia din România, a declarat, joi, vicepremierul Vasile Dâncu.

"Primarului nu poţi să îi ceri, fiindcă nu este o funcţie desemnată, constituţional nu poţi să îi ceri să fie pregătit pentru această funcţie, dar poţi să îi ceri ca, după ce a fost ales, să parcurgă un anumit tip de formare, pentru că foarte mulţi primari, asociaţiile vin şi ne spun un lucru care mi se pare foarte important: 'Noi suntem puşi să decidem, ni se cere să decidem şi plătim pentru greşelile pe care le facem sau pentru că le fac ceilalţi, cu toate că nu suntem specializaţi în administraţie, cu toate că ne-au semnat înaintea noastră juristul, au semnat alţi'. (...) Această frică face de exemplu ca acum şi partidele să ne spună că nu au putut întotdeauna să găsească pe cei mai buni oameni pe liste pentru că sunt oameni care au renunţat datorită faptului că mandatele nu sunt clare şi inclusiv abuzul în serviciu ar trebui, nu ştiu ce a spus Curtea Constituţională, (...) sper să spună că abuzul în serviciu trebuie mult mai bine definit şi reglementat în legislaţia noastră", a afirmat Vasile Dâncu, la Interviurile Europa FM.

Citește și: Ea e primul model INTERZIS pe Facebook: Cum arată femeia / VIDEO

Întrebat dacă este pentru adoptarea unei decizii de dezincriminare a abuzului în serviciu în forma prevăzută în momentul de faţă în legislaţie, Vasile Dâncu a spus că trebuie să fie definite foarte clar mandatele.

"Trebuie să fie definite foarte clar mandatele. Ăsta este un lucru foarte important pe care o să-l facem noi prin legea, legile noi, schimbările din legile care guvernează administraţia centrală şi locală. Apoi trebuie să vedem în ce măsură anumite tipuri de atribuţii până la urmă le poate exercita exclusiv primarul, în ce măsură avem o responsabilitate colectivă şamd", a precizat Dâncu.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Un profesor și o studentă au fost filmați făcând sex în sala de curs / VIDEO

Vicepremierul a arătat că nu ştie ce efecte are dezincriminarea. "Eu nu sunt jurist şi nu ştiu ce înseamnă dezincriminare în mod clar şi ce efecte are dezincriminarea. Eu nu mă refer la acest lucru. Mă refer la clarificarea mandatelor. Adică trebuie să ştim foarte clar, pentru că probabil că unele lucruri din abuzul în serviciu sunt făcute cu, să spunem, cu (...) rea-intenţie, altele sunt făcute din neştiinţă", a spus Dâncu.

Potrivit acestuia, nici Parlamentul şi nici Guvernul nu au adus în legislaţie clarificările necesare. "Nu este atribuţia Curţii Constituţionale (să clarifice - n.r.) decât în momentul în care nici Parlamentul şi nici Guvernul nu au adus în legislaţie clarificările necesare. (...) Eu vorbeam despre ceea ce facem noi: vom aduce în noua lege şi va ajunge în Parlament, Parlamentul sigur că va aproba sau nu ordonanţa respectivă, dar vom aduce aceste clarificări necesare din punct de vedere tehnic, să spunem aşa. În rest, sigur că sistemul legislativ din România va stabili, prin multele instanţe pe care le are, ce este bine sau nu pentru România", a precizat vicepremierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.