Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Bănescu îi răspunde lui Mihail Neamțu: 'I-am scris creștinește în privat un mesaj sincer, contrariat fiind de atitudinea destinatarului'

vasile banescu

Vasile Bănescu îi răspunde lui Mihail Neamțu: 'I-am scris creștinește în privat un mesaj sincer, contrariat fiind de atitudinea destinatarului față de oameni onești'

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, susține că mesajul transmis către Mihail Neamțu a fost unul „sincer”, nu de „de hărțuire și amenințare” - așa cum reclama Neamțu. Totul ar fi pornit de la atitudinea lui Neamțu „față de oameni onești și cu adevărat mari cultural din această țară, oameni care i-au fost cândva aproape”, transmite purtătorul de cuvânt al BOR.

„Eu nu angajez în presă o polemică cu cineva căruia i-am scris creștinește în privat un mesaj sincer, contrariat fiind de atitudinea destinatarului față de oameni onești și cu adevărat mari cultural din această țară, oameni care i-au fost cândva aproape, girându-l și promovându-l în varii contexte culturale”, a explicat Vasile Bănescu, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO.

„Fără să fiu deloc un om mare, m-am numărat discret printre cei ce au ales să-l respecte și apere pe intelectual MN, așa cum bine se știe.

Atacurile virulente, lipsite de orice rațiune la adresa unei atitudini și implicări cu adevărat creștine a unor personalități ale laicatului ortodox care apără natural și de când se știu Biserica, ne-a mâhnit însă adânc pe cei ce i-am fost cândva apropiați celui care acum face zgomotos apologia ridicării și aruncării pietrei chiar împotriva celor cărora nu le poate ierta binele dăruit lui cândva.

Firește, fiecare e liber să aleagă orice.

Cu nuanța că onorabil cu adevărat e să alegi doar între bine și mai bine.

Dar asta nu e posibil mereu și mai ales oricui”, a mai explicat Bănescu.

Context

Scriitorul și teologul Mihail Neamțu susține că purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, îi „trimite mesaje” de „amenințare și hărțuire”. El a cerut ca Vasile Bănescu să fie demis „de urgență” din BOR. În susținerea sa, Neamțu a invocat un mesaj – precizează acesta – primit de la Vasile Bănescu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul simț”, ar fi spus Bănescu. Neamțu spune că a primit mesajul „pe Whatsapp de pe numărul telefonic al domniei sale. Spărtura nu e în cont, ci altundeva.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.