Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, reacție la reținerea preotului Visarion Alexa: 'Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă'

vasile banescu bor

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, reacționează la vestea reținerii preotului Visarion Alexa, de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” - Militari, pentru agresiune sexuală. Reprezentantul BOR se declară șocat de știre și anunță o anchetă internă la Arhiepiscopia Bucureștilor.

„În legătură cu știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București in urma unor grave acuzații menționate deja in presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă.

Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează.

Vă pot spune doar ca Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă.

Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul „Consistoriului bisericesc””, a declarat Vasile Bănescu, pentru stiripesurse.ro.

Poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Polițiștii au demarat investigațiile, iar bănuitul a fost dus la audieri. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre preotul Visarion Alexa, de la Biserica Pogorârea Sfântului Duh, Sfântul Nicolae – Militari. Acesta ar fi agresat femeia la spovedanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.