Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu: 'Am fost păcălit să intru în politică'

rfi.ro
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu (PSD), a declarat că se simte vinovat că face parte dintr-o clasă politică ce nu a reuşit să îşi ducă misiunea la capăt. ”Nu mi-a plăcut niciodată politica pentru putere”, a afirmat ministrul.

Întrebat, la Digi24, sâmbătă seară, de ce a dat catedra pe politică, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că are un sentiment ciudat că vrea să trăiască în mai multe locuri în acelaşi timp.

” Am fost jurnalist după 90, după aceea, profesorul meu de sociologie m-a convins să mă duc la universitate. După universitate m-a cunoscut Adrian Năstase şi prietenul meu Ioan Rus, m-au păcălit să vin la Guvern cu ideea că nu intru în politică şi vin aici independent şi mă întorc înapoi la universitate”, a declarat Dîncu.

De asemenea, Dîncu a fost întrebat dacă a intrat în politică, păcălit fiind, el răspunzând că i-a fost ruşine, mai ales că susţinea cursuri dure la adresa politicii, în calitate de profesor.

”Da, păcălit fiind. Mi-a fost ruşine, cursurile mele de la început erau foarte dure la adresa politicii şi primele mele texte, am scris o carte, ”Politica inutilă” (...) După aceea am început să simt că pot să fac ceva. Nu mi-a plăcut niciodată politica pentru putere, pentru exercitarea puterii. Şi acum mă simt foarte prost atunci când trebuie să ies în faţă, când văd că lumea mă primeşte cu un protocol exagerat, mă simt foarte rău în asta. Am sentimentul, câteodată, când mergeam cu premierii, vedeam că toată lumea se înghesuie în faţă, televiziunea, eu am sentimentul să mă retrag”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale a mai fost întrebat dacă se simte jenat că face parte dintr-o clasă politică tot mai hulită, iar ministrul a subliniat că se simte jenat că face parte dintr-o clasă politică ce nu şi-a îndeplinit misiunea.

”Da, foarte des mi s-a întâmplat acest lucru. Pe de-o parte, mă simt vinovat că fac parte dintr-o clasă politică care nu a reuşit să îşi ducă mai departe misiunea. Sunt vinovat şi eu alături de colegii mei. Am încercat să fac, am proiecte de legi, am salvat oameni, am creat politicieni, dar nu poţi să nu simţi un sentiment de jenă, de ruşine câteodată, că nu ai reuşit să faci mai mult. Sigur, putem găsi soluţii să liniştim eul nostru, dar este clar că noi, întreaga clasă politică avem o responsabilitate comună pentru ceea ce se întâmplă pentru toate nerealizările românilor”, a declarat Vasile Dîncu.

Actualul ministru al Apărării Naţionale a adăugat că ieşise din politică, în 2009, dar a revenit conjunctural, aşa cum a şi intrat la început, de altfel.

”Am şi ieşit din politică, în 2009 mi-am dat demisia şi nu am mai revenit, decât tot aşa, conjunctural, după 12 ani am revenit înapoi în politică, pentru că întotdeauna există speranţa că poţi să faci ceva mai bine. Că nu o să schimb lumea, că nu o să pot schimba lumea, m-am convins că nu se poate schimba lumea dintr-o dată, dar poţi să schimbi în micul tău univers ceva. Şi dacă poţi să creezi doi-trei tineri de care să nu îţi fie ruşine şi pe care să poţi să îi împingi înainte, aşa cum şi pe mine m-a împins un profesor înainte”, a mai declarat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.