Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu: Avem nevoie de funcţionari foarte bine pregătiţi

Vasile_Dâncu

Vicepremierul Vasile Dîncu consideră că pentru a avea o administraţie performantă este nevoie ca funcţionarii să fie foarte bine pregătiţi şi să se investească în formarea profesională a acestora. 

"Cu toţii ne dorim o administraţie care să răspundă nevoilor noastre, de cetăţeni ai acestei ţări. Dar pentru o avea o administraţie la nivelul aşteptărilor noastre, avem nevoie de funcţionari foarte bine pregătiţi, este deci necesar să investim într-o formare profesională de calitate a acestora. Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi, Strategia privind formarea profesională pentru administraţia publică 2016-2020, strategie care asigură cadrul pentru îmbunătăţirea calităţii formării profesionale pentru diferitele categorii de funcţii", scrie Dîncu pe contul său de Facebook. 

Acesta explică faptul că strategia îi vizează atât pe funcţionarii publici şi personalul contractual, dar şi pe demnitarii din administraţia publică centrală şi pe aleşii locali.

Șefa DNA atacată DUR pentru dosarul DIPI: 'Ia-ți stiloul înapoi'


Potrivit vicepremierului, "scopul strategiei este acela de a pune bazele unei politici de resurse umane coerente a Guvernului, astfel încât în viitor administraţia românească să aibă angajaţi profesionişti, care activează într-un cadru stabil, transparent şi predictibil, fiind responsabili pentru rezultatele obţinute şi capabili să elaboreze şi implementeze politici publice eficiente, ce vor susţine dezvoltarea durabilă a României". 

Dîncu mai susţine că strategia a pornit de la problemele pe care le presupune gestionarea tuturor categoriilor de angajaţi în sistemul public şi a identificat un set de 20 de măsuri pentru o îmbunătăţire vizibilă a situaţiei până în 2020.

Dictatorul Kim Jong Un uimește din nou: A INTERZIS sarcasmul. De ce îi este teamă


"Planul de acţiune inclus în strategie prevede: definirea unui sistem integrat de analiză a nevoilor de formare, de stabilire a priorităţilor, de finanţare a dezvoltării de competenţe şi evaluare periodică a impactului formării; implementarea unui cadru instituţional orientat spre performanţă; standardizarea competenţelor şi corelarea acestora cu reforma sistemului de recrutare, promovare şi evaluare; asigurarea unei activităţi de formare performantă, orientată pe nevoi şi categorii specifice. Strategia prevede şi activităţi de informare, conştientizare şi comunicare, de măsurare a percepţiei publice, organizarea de dezbateri şi evenimente periodice, crearea unei Reţele Naţionale a Furnizorilor de Formare pentru Administraţia Publică", mai precizează Vasile Dîncu. 

Acesta adaugă faptul că o altă componentă a strategiei este cea de consultare şi implicare publică, "una dintre propuneri fiind "Eu aş vrea ca tu să ştii" - instrument online de consultare publică/colectare a opiniilor cetăţenilor cu privire la competenţele ce ar trebui dezvoltate cu prioritate la angajaţii din sistemul public pentru ca munca lor să răspundă într-o mai mare măsură aşteptărilor privind calitatea serviciilor publice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.