Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu face analiza societății în care armata nu mai e obligatorie: 'Bărbaţii vorbesc despre epilare, despre pedichiură'

Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, povestit duminică, la Prima TV, despre experienţa sa în armată, cum a ajuns furier şi despre cum i-a fost confiscat un volum de poezii scrise de Mircea Dinescu. El a mai afirmat că doamnele din generaţia sa erau disperate atunci când se întâlneau doi sau trei bărbaţi, deoarece aceştia vorbeau numai despre armată şi ele erau excluse din dialog, subliniind că astăzi nu mai este aşa, deoarece bărbaţii vorbesc despre epilare şi despre pedichiură.

Vasile Dîncu a fost întrebat dacă Armata l-a făcut mai bărbat.

Citește și: Vasile Dîncu pornește furtuna în PSD: Își numește colegii FRUSTRAȚI

“Pe mine Armata m-a schimbat, ca pe orice tânăr din acea perioadă. Nu ştiu dacă m-a făcut mai bărbat, dar am învăţat foarte multe lucruri. Nu mi-a plăcut foarte mult neapărat acea perioadă, pentru că era o armată foarte dură, am prins o iarnă foarte rece şi era o armată dură, drepturile omului în acel moment nu prea erau respectate”, a afirmat ministrul Apărării.

El a povestit şi cum a fost selectat de comandantul unităţii să devină secretarul acestuia.

“Îmi aduc aminte, de exemplu, când m-a selecţionat comandantul unităţii pentru ca să lucrez în birou, să fiu furier, un fel de secretarul lui pentru că a văzut că aveam studii de filologie, că avem o medie mare în dosar şi a zis că ”tu ce cauţi aici printre şoferi şi tanchişti”. Atunci mi-a dat o probă de scris. Zic, ”Domnule comandat, dar ce să scriu aici?” Scrie ce vrei. Atunci am scris o poezie, o poezie ceva de genul dacă îmi aduc bine aminte, cred că era o poezie lui Adrian Păunescu de atunci: ”Doamne, mi-e dor acum de-un soldat / Care îşi face numai datoria / Şi care vrea pe tot ce a luptat, un chef să spele toată soldăţia / O casă, o nevastă şi un pat şi dreptul de-a fi om în România. Şi m-a întrebat ”Te lupţi pentru drepturile omului?” Nu mă lupt pentru drepturile omului, dar e o poezie publicată. I-a plăcut acest lucru şi m-a luat în armată”, a afirmat ministrul Apărării.

Citește și: Vasile Dîncu confirmă că războiul este aproape, după discuția cu șeful Pentagonului: 'Ne pregătim de ce e mai rău'

El a mai declarat că a avut în perioada armatei un volum de versuri semnat de Mircea Dinescu care i-a fost ”arestat” de trei ori.

“Un lucru pe care nu o să-l uit niciodată, mi s-a arestat ca să zic aşa, de trei ori, un volum de versuri, care mi-era mie drag în acel moment. Scriam versuri în acea perioadă, aveam 19 ani, eram poet şi aveam cu mine un volum al lui Mircea Dinescu, care mi-a fost confiscat: Proprietarul de poduri. Era una din cele mai frumoase cărţi de poezie din acea perioadă, din perioada anilor 80 şi mi-a fost arestat de mai multe ori pentru că nu aveam voie să avem la noi cărţi, nu aveam voie să avem nici hârtie, caiete sau lucruri prin care am putea să scriem un jurnal. Mi s-au părut aberante acele reguli”, a explicat Vasile Dîncu.

Citește și: Vasile Dîncu explică 'muțenia' lui Klaus Iohannis în momentele-cheie pentru țară: 'Respectă foarte bine ierarhia şi lasă să se pună în valoare tot sistemul'

El a precizat că femeile din generaţia sa erau disperate când se întâlneau doi sau trei bărbaţi deoarece aceştia vorbeau numai despre armată, iar menţionând că astăzi nu mai este cazul deoarece bărbaţii vorbesc despre epilare sau pedichiură.

“Doamnele noastre, prietenele noastre, pentru generaţia mea, erau disperate că atunci când se întâlnesc doi bărbaţi sau trei, mai rău, vorbesc numai despre armată şi ele nu mai pot să participe nicicum la discuţie. Acum nu mai este cazul pentru că bărbaţii vorbesc despre epilare, despre pedichiură, probabil. Astea sunt cerinţele probabil de astăzi”, a precizat Vasile Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.