Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu lansează, printre rânduri, o ipoteză interesantă: PSD la guvernare

Digi24
Vasile Dîncu

Vasile Dîncu, președinte al Consiliului Național al PSD, lansează o ipoteză care ar putea schimba soarta negocierilor dintre PNL-USR-PLUS-UDMR. Dîncu este de părere că neînțelegerile dintre cele trei partide privind un eventual premier sau program de guvernare puteau să nu aibă loc dacă înainte de alegeri ar fi discutat și ar fi semnat un pact. În acest context complicat, Dîncu nu a exclus ca PSD să intre la guvernare.

Vasile Dîncu: „O să fim o opoziție – dacă e să fim în opoziție – puternică și sinceră. Nu ne vom intersecta cu aceste negocieri. Vom asista la eșecul acestor negocieri. Asistăm zi de zi la eșecul lor. Nu avem înțelegeri cu PNL pentru susținerea lui Orban. Problema e că, în opinia mea, va fi un guvern născut prin cezariană, dacă nu a existat o alianță gândită. Greșeala cea mai mare e că nu a existat o alianță gândită. Măcar pe campania electorală aceste alianțe să fi fost gândite în campania electorală. Cele două partide au lăsat negocierea după ce au aflat rezultatul, ceea ce e foarte greu”, a spus sociologul la Digi24.

De asemenea, sociologul a spus că propunerea pentru Florin Cîțu premier a fost una caricaturală. ”Era previzibilă că propunerea cu domnul Cîțu era o propunere caricaturală. Cîțu era doar un iepuraș! Mai este o bătălie pentru scaunele din Parlament, ea este doar la început. Noi mergem mai departe cu proiectul nostru. Dacă va fi o majoritate în Parlament, noi vom demara, din a doua zi, o opoziție puternică. Dacă se face această majoritate prin excluderea PSD înseamnă o majoritate slabă, care nu va putea face nicio reformă structurală. Trebuie regândită poziția față de PSD, fără de care nu se poate face nimic.”, a declarat Vasile Dâncu la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.