Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu, mesaj de Ziua Eroilor: 'Avem datoria să le mulţumim pentru sacrificiu'

rfi.ro
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că românii au datoria să le mulţumească militarilor care s-au sacrificat pentru ţară.

"Trebuie să recunoaştem că, într-o astfel de zi, orice am spune şi orice am face ar fi prea puţin pentru a egala valoarea imensă a sacrificiului eroilor noştri. Dar avem datoria să le mulţumim, nu doar astăzi, nu doar la ceremoniile oficiale, ci în fiecare zi, pentru ţările pe care ni le-au lăsat moştenire", afirmă el, într-un mesaj transmis joi, de Ziua Eroilor.

Ministrul subliniază că această zi "este momentul în care poporul român onorează memoria eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în lupte de-a lungul istoriei, pentru libertatea naţiunii, pentru apărarea şi reîntregirea neamului".

"Nu întâmplător, românii îşi comemorează înaintaşii jertfiţi în mod eroic în aceeaşi zi cu prăznuirea zilei în care Domnul nostru Isus Hristos s-a înălţat la Ceruri. Jertfa de Sine a Fiului Domnului, asumată în numele întregii umanităţi, simbolizează sacrificiul eroilor noştri care, urmând exemplul Mântuitorului, au pus mai presus de propria fiinţă datoria faţă de Ţară", completează acesta.

Dîncu spune că "eroii neamului nostru şi-au dat viaţa în lupta cu tirania, în lupta cu nedreptatea, pentru ca România să fie independentă, suverană şi pentru românii care rămăseseră acasă şi, mai ales, pentru ca cei care urmau să se nască, să poată trăi mândri şi liberi".

Acesta aminteşte de militarii care au murit, în perioada recentă, în teatrele de operaţii.

"Fie că este vorba despre ostaşii căzuţi în Războiul de Independenţă, în cele două războaie mondiale sau, recent, îm misiunile din teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, din Afganistan sau Irak, cei căzuţi au făcut din trupul lor scut pentru apărarea naţiunii noastre. Ei sunt cei puţini cărora noi, cei mulţi, le datorăm enorm", arată ministrul Apărării.

Pentru el, "eroii constituie modele demne de urmat pentru tinerele generaţii şi pentru cele viitoare".

"Valorile şi principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân şi nouă ca repere de responsabilitate, pentru a lăsa urmaşilor noştri o Românie dezvoltată, o ţară demnă şi pe deplin integrată în comunitatea statelor libere şi democratice", completează ministrul Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.