Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Varga: 'Avem un guvern care dă cu o mână şi ia cu două'

pnl.ro
vasile varga

Deputatul PNL Brăila, Vasile Varga, atrage atenţia că, de la începutul anului, România a înregistrat o majorare a preţului carburanţilor de aproximativ 10%, peste media înregistrată în Uniunea Europeană, ceea ce a dus la scumpirea produselor de bază, potrivit Agerpres.

"Un plin de carburant costă cu circa 30 de lei mai mult decât la începutul lunii ianuarie, ceea ce atrage scumpiri la produsele şi serviciile de bază. Coroborat cu creşterea inflaţiei, deprecierea cursului de schimb şi majorarea Robor, avem o imagine a nivelului de trai din ce în ce mai scăzut, pentru majoritatea românilor. Acesta este unul din efectele Ordonanţei 114", susţine Vasile Varga într-un comunicat de presă.

În opinia acestuia, guvernul dă dovadă de "ipocrizie maximă", mai ales atunci când prezintă doar date statistice referitoare la creşteri de pensii şi salarii, fără să ia în seamă şi majorările de preţuri la alimentele de bază, carburanţi, gaze naturale şi energie electric. 

"Cei câţiva lei aruncaţi la pensii nu acoperă nici pe departe scumpirile înregistrate în ultimele luni. De fapt, puterea de cumpărare a scăzut, pe toate segmentele. Ipocrizia este maximă. Avem un guvern care dă cu o mână şi ia cu două", a mai spus Varga.

Citește și: ICCJ a RESPINS solicitarea DNA: victorie de etapă pentru Liviu Dragnea

Deputatul consideră că actuala politica economică a guvernului este "departe de a aduce bunăstare în buzunarele românilor", în special prin diminuarea investiţiilor de stat, ceea ce va conduce la şomaj accentuat şi o presiune mai mai mare pe bugetele locale şi cel de stat. 

"Deja comunităţile locale sunt nevoite să caute fonduri suplimentare pentru renegocierea unor contracte publice de investiţii, ca urmare a majorării preţului la materiile prime, în condiţiile în care, din acest an, le-au fost transferate şi responsabilităţi financiare privind asistenţa socială, fără să li se asigure şi sursele de finanţare. Aceste situaţii ar fi putut fi evitate dacă guvernul s-ar fi aşezat la masa dialogului cu toţi actorii din mediul economic şi ar fi luat în seamă avertismentele specialiştilor, cu privire la măsurile greşite din economie", a completat Varga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.