Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaslui: 34,3 % dintre cetateni au votat la referendumul pentru demiterea primarului din Pungesti

Reprezentantii Biroului Electoral de Circumscriptie au anuntat, duminica seara, ca s-a inregistrat o prezenta la urne de 34,3% la referendumul pentru demiterea primarului comunei Pungesti, Mircia Vlasa, informeaz Agerpres.

Dupa incheierea procesului de vot, mai multi cetateni au scandat in fata Primariei Pungesti mesaje impotriva primarului Mircia Vlasa, sustinand ca referendumul ar trebui validat, deoarece s-a obtinut o prezenta la vot de peste 30%. 

Judecatorul Neculai Burlibasa, presedintele Biroului Electoral, a precizat anterior ca pentru validarea referendumului este necesara prezenta la vot a 50% + 1 dintre alegatorii inscrisi pe listele electorale permanente, potrivit Legii Administratiei Publice Locale. 

Dupa intocmirea de catre reprezentantii BEC a procesului verbal cu numarul voturilor valabil exprimate, prefectul urmeaza sa elibereze sau nu ordinul de demitere a primarului Mircia Vlasa. 

Prefectul judetului Vaslui, Daniel Olteanu, a dat asigurari ca totul se va face cu respectarea legislatiei in vigoare. 

Primarul de Pungesti, Mircia Vlasa, a declarat ca, indiferent de rezultatul de la referendum, el va fi candidatul PSD pentru un nou mandat in fruntea comunei, la alegerile locale din iunie. 

Institutia Prefectului Vaslui a fost obligata printr-o decizie definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Brasov sa organizeze referendum pentru demiterea primarului din Pungesti dupa ce, in 2013, mai multi localnici au solicitat acest lucru, nemultumiti ca edilul a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat sa inceapa explorarea gazelor de sist, iar cererea lor a fost respinsa de prefectura. 

Potrivit datelor furnizate de Institutia Prefectului Vaslui, la nivelul comunei Pungesti au fost organizate sapte sectii de votare, iar pe listele permanente au fost inscrisi aproximativ 2.500 de cetateni. 

Referendumul de la Pungesti este primul organizat in judetul Vaslui pentru demiterea unui primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.