Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaslui: Cinci bombe de artilerie și două proiectile de infanterie din al doilea Război Mondial au fost găsite în curtea unui localnic

cronicadeiasi.ro
proiectil

Cinci bombe de artilerie și două proiectile de infanterie din al doilea Război Mondial au fost găsite, miercuri, de un vasluian din localitatea Siliștea, comuna Todirești, care săpa în curte pentru realizarea unei fose septice, scrie Mediafax.

Potrivit ISU Vaslui, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină entru asanarea mai multor elemente de muniție rămase neexplodate din al doilea Război Mondial.

„Au fost găsite de către un cetățean în timp ce efectua, în curtea casei, săpături pentru realizarea unei fose septice. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, bărbatul a anunţat de urgenţă autorităţile, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic. Specialiştii, un ofițer și un subofițer pirotehnic, au intervenit cu o autospecială şi au ridicat mai multe elemente de muniție: două bombe de artilerie de 100 mm, trei bombe de artilerie de 80 mm și două proiectile de infanterie explozive de 100 mm”, arată ISU Vaslui.

Citește și: Arad: Femeia despre care s-a crezut că a fost răpită din centrul orașului a fost luată, de fapt, de familie, pentru că i s-ar fi făcut rău pe stradă

Sursa citată a precizat că proiectilele au fost depozitate pentru distrugere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.