Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul subliniază, din nou, că se opune incriminării și pedepsirii homosexualității

amazonaws.com
cardinal vatican

Vaticanul se opune pedepsirii homosexualității așa cum se practică în mai multe țări, cu sprijinul unor grupuri catolice, a declarat luni șeful biroului de doctrină al Vaticanului, cardinalul Victor Manuel Fernandez.

 

Prezentând o publicație care a reafirmat opoziția Vaticanului față de schimbările de sex, teoria genului și paternitatea prin surogat, cardinalul Victor Manuel Fernandez a calificat, pe de altă parte, legile care incriminează homosexualitatea drept "o mare problemă", relatează Reuters.

Fernandez a declarat că este dureros să vadă că unii catolici susțin legile anti-homosexualitate.

În februarie 2023, întorcându-se dintr-o călătorie în Africa, unde relațiile între persoane de același sex sunt adesea tabu, Papa Francisc a declarat că legile care incriminează persoanele LGBT sunt un păcat și o nedreptate, deoarece Dumnezeu îi iubește și îi însoțește și pe cei care au atracție pentru persoanele de același sex.

"Incriminarea homosexualității este o problemă care nu poate fi ignorată", a spus suveranul pontif, citând statistici potrivit cărora 50 de țări incriminează persoanele LGBT "într-un fel sau altul", iar alte țări au legi care includ pedeapsa cu moartea.

Sub conducerea Papei Francisc, Biserica Catolică a devenit mai permisivă față de persoanele LGBT. În decembrie, biroul cardinalului Fernandez a emis un document istoric care permite binecuvântarea cuplurilor de același sex, lucru care a declanșat o aspră reacție a conservatorilor din Biserica Catolică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.