Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste din Moldova: Ce s-ar putea să se întâmple peste Prut

Moldova

Politicienii din Republica Moldova au tot încercat în ultimii ani să dezbine societatea, iar această dezbinare a dus la slăbirea Republicii Moldova, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă citat de evz.md, premierul moldovean Pavel Filip.

În opinia lui Pavel Filip, e nevoie de unitate, pentru că doar astfel Republica Moldova va deveni mai puternică şi vom putea fi realizate mult mai multe lucruri, titrează agerpres.ro.

Citește și: Informații explozive ale jurnaliștilor pun într-o nouă lumină dispariția lui Sebastian Ghiță. Șeful Direcției Operațiuni Speciale, instituția care îl monitoriza pe inculpatul fugar, surprins la o petrecere cu un protejat al lui Ponta

'Trebuie să recunosc că este greu şi în funcţia de prim-ministru atunci când nu ai o susţinere mai mare din partea cetăţenilor. Atunci când simţi această neîncredere din partea cetăţenilor, lucrurile se mişcă mult mai greu. De aceea, să fim mai uniţi, pentru că prin unitate noi vom deveni mai puternici şi vom putea realiza mult mai multe lucruri în ţara noastră. Cu siguranţă, lucrurile vor sta mult mai bine după ce vom implementa un şir de reforme', a declarat premierul.

Întrebat despre conlucrarea cu noul şef de stat, Pavel Filip a menţionat că executivul nu îşi doreşte o confruntare cu instituţia preşedintelui. 'Preşedintele îşi are atribuţiile sale. (...) am declarat nu o singură dată că nu se schimbă nimic din opţiunea noastră cea mai importantă, parcursul european. Avem un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană. Miercuri, în şedinţa de Guvern, vom aproba noul plan de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere asupra căruia s-a lucrat foarte mult şi împreună cu colegii de la Bruxelles, dar şi împreună cu colegii din fiecare instituţie de aici, de la Chişinău. Este un plan de acţiuni pentru anii 2017-2019, cuprinde peste 1000 de pagini şi va fi aprobat miercuri', precizat Pavel Filip.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

De asemenea, întrebat ce părere are despre declaraţiile repetate ale vicepremierului rus Dmitri Rogozin, conform cărora Republica Moldova ar trebui să renunţe la Acordul de Asociere cu UE sau să găsească un format de discuţii trilateral, cu implicarea Rusiei, Filip a răspuns că în discuţiile sale cu preşedintele Putin a zis 'foarte clar că este imposibil acest lucru şi noi suntem cei care nu acceptăm discuţii trilaterale'. 'Pentru că relaţiile Republicii Moldova cu Rusia sunt relaţii bilaterale, orice relaţie a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, iarăşi, sunt relaţiile noastre bilaterale şi noi ne vom clarifica şi într-o direcţie, şi în alta', a spus premierul moldovean.

Referitor la conflictul transnistrean, premierul Filip a declarat că nu crede că s-au schimbat prea multe în relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol. În opinia sa, discuţiile trebuie continuate în formatul 5+2. Pavel Filip nu se declară foarte optimist în găsirea unei soluţii rapide pentru acest conflict, exprimându-şi totodată speranţa că anul viitor, sub preşedinţia Austriei, dialogul va avansa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.