Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești PROASTE pentru pensionari: Măsura care i-ar putea lăsa fără pensii

pensionari

Reducerea CAS cu 5 procente ar putea pune statul în imposibilitatea de a plăti pensiile românilor, spun specialiștii. Cu toate acestea, experții s-au concentrat doar pe partea pozitivă a acestei măsuri mizând că salariații români vor rămâne cu mai mulți bani în buzunare, uitând de cele 5 milioane de pensionari pe care-i are România.

Senatul a aprobat un proiect de lege prin care, CAS-ul se reduce cu alte 5 puncte procentuale, după ce ultima astfel de tăiere a fost exectuată în 2014. Acum, reducerea se va face cu 3 procente de la angajat și alte 2 de la angajator.

Zi decisivă la Curtea Constituțională. Va fi eliminat sau nu ABUZUL ÎN SERVICIU?

„Trebuie să vedem programe economice clare, ce ar trebui să aibe în vizor micul antreprenor din România, ce reprezintă principalul angajator din România, iar aceste măsuri să ducă la creșterea activității micului angajator pentru a se putea face noi angajări și pentru a se putea susține bugetul de pensii”, a declarat pentru Libertatea, Adrian Bența, consultant fiscal.

Alina Bica e TERMINATĂ: A izbucnit în lacrimi în sala de judecată

O diminuare a CAS-ului cu încă 5% ar costa bugetul 7,7 miliarde de lei şi nu există loc în 2017 pentru o astfel de măsură, spunea ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

„Am făcut un calcul de impact și ar costa bugetul 7,7 miliarde de lei. Este o sumă foarte mare şi, pentru bugetul din 2017, deficitul bugetar este destul de mare. Noi trebuie să începem acest proces de consolidare fiscală graduală şi nu avem loc pentru o reducere a veniturilor atât de mare”, a explicat Anca Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.