Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru români, la început de an: se scumpesc benzina și țigările

grafic crestere

Trecerea în noul an aduce cu sine implementarea noilor măsuri din Codul Fiscal. Aceste măsuri vor crește prețurile la combustibil, țigări și băuturi alcoolice.

Citește și: Victor Ponta lansează acuzații INCENDIARE: Dragnea și Vâlcov vor ajunge la închisoare

De la 1 ianuarie, acciza este majorată la benzină de la 1.976 lei/1000 litri, la 2.038 lei/1000 de litri, cu 3,15% mai mare decât până în prezent. Similar, acciza la motorină este majorată de la 1.838 lei/1.000 l la 1.896 lei/1.000 l. Impactul asupra prețului benzinei și motorinei va fi de aproximativ 7 bani pe litru.

Acciza aplicată la mia de țigarete crește începând cu 1 ianuarie de la 448,74 lei la 483,74 lei. Majorarea a fost necesară pentru a alinia nivelul acesteia cu cerințele Uniunii Europene (UE), dar inițial Guvernul stabilise un prag mai mic. Impactul asupra prețului unui pachet de țigări va fi de 0,7 lei, informează Profit.

Accizele la produsele energetice cresc la rândul lor. Acciza la electricitatea utilizată în scop comercial urcă de la 2,37 lei la 2,44 lei/MWh, iar cea utilizată în scop necomercial - de la 4,74 lei la 4,89 lei/MWh. Și gazul petrol lichefiat utilizat pentru încălzire va trebui accizat mai mult de la 1 ianuarie, de la 537 lei/tonă la 555 lei/tonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.