Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vedetele Antena 3, față în față cu Laura Codruța Kovesi: 'E o hărţuire deplasată'

laura codruta kovesi

Vedetele Antena 3 sunt în război total cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Procurorul şef al DNA i-a dat în judecată pe realizatorii postului de ştiri, în frunte cu Mihai Gâdea. Jurnaliștii și Kovesi au fost, față în față, în sala de judecată, cu Kovesi, cea care le cere daune morale de un milion de lei.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3, după ce jurnalistul Răzvan Savaliuc a recuzat completul de judecată.

Citește și: PREMIERĂ mondială: Wikipedia a fost condamnată în Suedia

Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupă de acest caz, Gabriela Manuela Rădulescu şi Adreea Doris Tomescu, pe care le-a acuzat de îndeplinirea obligaţiilor profesionale cu rea-credinţă. Savaliuc este nemulţumit de faptul că instanţa nu i-a acceptat ca probă la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar conţine un fals, respectiv faptul că el ar fi participat la emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Cererea de recuzare va fi dezbătută de un alt complet de judecată, urmând a se stabili un termen când procesul va fi reluat.

Citește și: ALERTĂ CU BOMBĂ la Ambasada Israelului din București

La ieşirea de la tribunal, după ce a fost amânată cauza, vedetele Antenei 3 au făcut spectacol. Gâdea a fost primul. "Hărţuirea e deplasată, asistăm la ceva grav. Am fost dat în judecată pentru o intrebare justificată. Dacă pentru o întrebare se cer sume de bani și condamnarea unor jurnaliști, atunci să nu mai punem întrebări despre Kovesi?", a tunat Gâdea. Jurnaliștii de la Antena au recuzat judecătorul de caz.

Citeşte şi: EXPLOZIV Firma care a spionat-o pe Kovesi face DEZVĂLUIRI URIAȘE

Adrian Ursu a fost, la rândul său, furibund la adresa oamenilor legii. "Am avut două constatări îngrijorătoare. E posibil ca o probă să nu fie luată în considerare. Răzvan Savaliuc a fost condamnat la fond pentru faptul că a fost prezent la o emisiune la care nu a fost. Dacă în România opinia e condamnabilă şi devine o faptă incriminabilă, înseamnă că suntem într-o societate defectă", a spus Ursu.

Mugur Ciuvică a fost ironic cu şefa DNA. "Bănuiam că e ultimul termen. Am venit să-l susţin pe domnul Badea ca să fie condamnat. Am afla că e şi doamna Kovesi hărţuită. S-a amânat procesul, ne ducem la termenul următor", spune Ciuvică.

Vezi şi: Kovesi, prima REACŢIE după ce a fost spionată de foşti agenţi Mossad

În schimb, Radu Tudor se disculpă total. "În cazul meu, situaţia e absolut particulară. Plângerea asupra mea trebuia să nu fie admisibilă. Eu nu am spus nimic în emisiune, dar vrea bani de la mine. E o justiţie originală. Să nu spui nimic şi să ţi se ceară zeci de mii de euro", spune analistul Antenei 3.

Mircea Badea nu a fost dat în judecată, dar a fost în faţa judecătorilor pentru a-şi susţine colegii. " E discriminare, eu nu am fost dat în judecată. Vreau sa fac cerere, să fiu condamnat", a încheiat Badea.

Citește și: DIICOT face noi DEZVĂLUIRI despre israelienii care au spionat-o pe Kovesi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.