Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veneția devine primul oraș din lume care interzice accesul turiștilor fără programare în zilele aglomerate

venetia

Începând cu luna aprilie, turiștii care intenționează să viziteze Veneția în zilele aglomerate vor fi obligați să se înregistreze online, conform New York Times, pentru a se evita supraaglomerarea.

În zilele sale cele mai aglomerate, Veneția se umple de turiști care înfundă străzile înguste ale orașului, lasă în urmă mormane de gunoi și deseori îi frustrează pe localnici.

Începând cu 25 aprilie și în special în preajma sărbătorilor naționale și în weekenduri până la mijlocul lunii iulie, turiștii vor trebui să și plătească ca să intre în centrul Veneției 5 euro.

Toți vizitatorii Veneției vor trebui, de asemenea, să își înregistreze prezența în oraș în zilele specificate, completând un formular online care îi va ajuta pe oficiali să evalueze la câți vizitatori la care se așteaptă și să stabilească strategii cu privire la modul în care îi vor gestiona.

Cod QR la intrare

Simone Venturini, oficialul orașului responsabil cu turismul, a declarat despre noile măsuri: „Vom fi primul oraș din lume care știe exact câți turiști vor veni la Veneția în acea zi – dacă sunt scutiți sau plătitori, trebuie să se înregistreze”

După înregistrarea pe site, vizitatorii vor primi un cod QR — valabil de la 8.30 la 16.00 — pe care li se va cere să-l arate la intrarea în oraș în puncte precum gara, Piazzale Roma, parcarea municipală, unele locații pe malul mării și Piața San Marco. Vor fi, de asemenea, controale la fața locului în tot orașul.

Deocamdată, oricine sosește în Veneția fără un cod QR va avea voie să-l cumpere în ultimul moment, fie de pe un smartphone, fie de la chioșcurile amenajate care duc la punctele de acces, au spus oficialii.

Reguli noi

„Nu este vorba despre a face bani – costurile operațiunii sunt mai mari decât ceea ce vom face”, a declarat primarul Luigi Brugnaro reporterilor joi, în timp ce oficialii venețieni demarau o campanie publicitară globală.

În schimb, a spus Michele Zuin, oficialul orașului responsabil de buget și economie, scopul este „de a gestiona mai bine numărul de turiști și de a descuraja turismul de masă, care este ceea ce creează, să spunem, dificultatea de a trăi în acest oraș”.

Vizitatorii care stau peste noapte în Veneția nu vor trebui să plătească, nici cei care călătoresc acolo pentru a lucra, pentru a vizita rudele sau pentru a studia. Orice persoană născută în oraș este, de asemenea, scutită , la fel ca și minorii sub 14 ani. Iar domnul Brugnaro a spus că nu va exista nicio limită pentru numărul de vizitatori permis.

Ocazional, Veneția este atât de aglomerată încât a fost nevoie să se limiteze unele străzi la circulația pietonală cu sens unic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.