Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela anunţă că a dejucat un atac planificat cu drone asupra preşedintelui Nicolas Maduro

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Preşedintele Parlamentului venezuelean Jorge Rodriguez a anunţat marţi că guvernul său a dejucat un atac planificat cu drone asupra preşedintelui Nicolas Maduro, informează miercuri DPA, potrivit agerpres.ro.

Potrivit lui Rodriguez, patru drone au fost desfăşurate la 22 iunie împotriva lui Maduro în timpul unei ceremonii de inaugurare a unui monument de comemorare a bicentenarului bătăliei de la Carabobo.

"Patru drone au fost dezactivate de serviciile noastre de informaţii şi în scurt timp vom şti de unde au fost cumpărate, cine le-a cerut şi care era planul de asasinare a preşedintelui şi demnitarilor la inaugurarea monumentului în Carabobo", a declarat Rodriguez într-o conferinţă de presă.

Maduro se află în conflict de mai mulţi ani cu preşedintele interimar autodeclarat Juan Guaido şi a vorbit în repetate rânduri despre presupuse planuri de atac sau răsturnare a guvernului său, de cele mai multe ori fără a prezenta o dovadă concretă.

Preşedintele a scăpat de o încercare reală de atac asupra vieţii sale în 2018, când drone transportând explozivi au apărut în faţa sa în timp ce el vorbea la o ceremonie a Gărzii Naţionale la Caracas. El a scăpat nevătămat, dar şapte soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost răniţi.

Maduro, care a câştigat un al doilea mandat în alegerile din 2018 criticate ca nedemocratice, şi-a menţinut puterea cu ajutorul puternicei armate a Venezuelei.

El prezidează o ţară aflată în criză economică, fapt ce a determinat aproximativ 5 milioane de venezueleni să fugă peste hotare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.