Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela joacă PERICULOS: A arestat un jurnalist american

CNN.com
venezuela armată

Un jurnalist american, Cody Weddle, corespondent al mai multor instituţii media din Statele Unite, prin care postul ABC şi cotidianul Miami Herald, a fost arestat miercuri în Venezuela, au anunţat la Caracas asociaţii de apărare a presei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

'Ştim că, în această dimineaţă, Direcţia de informaţii militare s-a prezentat la domiciliul lui pentru a-i pune întrebări despre cum a relatat despre (evenimentele de la) frontieră' pe 23 februarie, a declarat pentru AFP Caros Corre, de la ONG-ul Espacio Publico, precizând că nu are veşti de la Weddle de la mijlocul zilei.

'Avocaţii noştri încearcă să-l localizeze pentru a-i acorda asistenţă juridică', a adăugat el. Corre se teme că jurnalistul american 'ar putea fi trimis în faţa unui tribunal militar'.

În ziua de 23 februarie, armata venezueleană s-a opus cu violenţă intrării în ţară a ajutorului umanitar organizat de opozantul Juan Guaido, cu sprijinul mai ales al Statelor Unite, şi rămas blocat la frontierele cu Brazilia şi Columbia.

În incidentele de atunci au murit şapte persoane şi peste 300 au fost rănite.

Jurnalistul Cody Weddle, rezident în Venezuela de mai mulţi ani, colaborează cu canalele ABC, CBC, Local 10 (din Florida) şi cu cotidianul The Miami Herald.

Senatorul american Marco Rubio a anunţat şi el, pe Twitter, 'dispariţia unui cetăţean şi jurnalist american, se pare arestat de regimul lui Nicolas Maduro'.

Rubio, senator de Florida, este un opozant declarat al lui Maduro şi un susţinător fervent al preşedintelui autoproclamat Juan Guaido, recunoscut de circa 50 de state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.