Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela sare în ajutorul Columbiei: Guvernul de la Caracas trimite un transport umanitar copiilor care trăiesc în sărăcie în oraşul Cucuta

facebook.com
Venezuela

Ministrul venezuelean al Comunicațiilor, Jorge Rodriguez, a declarat luni că Guvernul de la Caracas va trimite alimente în Columbia, pentru a fi oferite copiilor care trăiesc în sărăcie în această țară, cu toate că Venezuela se confruntă cu o criză umanitară majoră, informează CNN, potrivit mediafax.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Într-un interviu acordat unui post local de televiziune, Rodriguez a anunțat că peste 20.000 de pachete cu alimente vor fi trimise în orașul columbian Cucuta, aflat în apropierea graniței dintre cele două țări, iar CNN notează că decizia luată de autoritățile venezuelene pare a fi un răspuns la intenția comunității internaționale de a trimite ajutoare pentru cetățenii din Venezuela, ajutoare respinse în repetate rânduri de către Administrația Nicolas Maduro.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Orașul columbian Cucuta găzduiește un număr mare de cetățeni care au plecat din Venezuela din cauza crizei politice și economice din această țară, iar mulți dintre copiii nevoiași care trăiesc în acest oraș sunt originari din Venezuela.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Liderul opoziției, Juan Guaido, a făcut la începutul acestei luni apel la comunitatea internațională să trimită ajutoare umanitare, în special alimente, în această țară. Statele Unite au trimis deja, sâmbătă, alimente și produse de igienă, însă acestea sunt depozitate momentan în Cucuta, întrucât Guvernul de la Caracas continuă să nu fie de acord cu primirea acestora.

Potrivit unui studiu publicat de o universitate care monitorizează situația din Venezuela, aproximativ 90% dintre cetățenii acestei țări trăiesc în sărăcie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.