Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veniturile cazinourilor online în România pentru 2020: perspective și analize

ROMBET
calcule laptop castiguri

Industria jocurilor de noroc online din România constă din platforme de jocuri de noroc care oferă pariuri sportive, jocuri de pariuri la masă – blackjack, ruleta, poker -  și alte activități de jocuri de noroc, cum sunt jocurile de tip slot, celebrele păcănele.

Sunt o mulțime de cazinouri online disponibile la casino online România, unde ultimele rapoarte că industria de pe teritoriul țării noastre și-a dublat dimensiunea între 2017 și 2020.

Pe plan mondial, dimensiunea industriei jocurilor de noroc a fost evaluată la 53,7 miliarde de dolari în 2019 și se așteaptă la o creștere constantă anuală de 11,5% până în 2027. Cazinourile terestre și casele de pariuri au pierdut teren masiv în fața internetului și dispozitivelor mobile, care în momentul de față conduc piața și generează cele mai mari venituri. Factori precum accesul ușor la jocurile de noroc online, legalizarea și reglementarea industriei, sponsorizările corporative, cum sunt bonusurile și promoțiile, toate au contribuit la creșterea pieței.

Pandemia COVID-19 joacă un rol major în adoptarea jocurilor de noroc online pe plan mondial, nu numai în România. Criza în curs de desfășurare și măsurile impuse de guvern au propulsat utilizatorii de jocuri de noroc în mediul online, ca singura soluție la acest mod de divertisment. Conform președintelui Asociației de jocuri de noroc ROMBET, Dan Ghiță, piața jocurilor de noroc online este singura ramură a industriei care a avut un impact pozitiv în timpul pandemie dar în același timp, acesta se teme că rezultatul nu va mai fi același în cazul unei crize financiare provocate de măsurile guvernamentale.

Într-un interviu pentru revista fanatik.ro, Mihnea Popescu Grisogono, face publică, de asemenea, părerea sa de specialist despre urmările grave lăsate de pandemie. Acesta susține că foarte mulți operatori de jocuri de noroc fizici nu vor mai avea șansa să redeschidă locațiile, din pricina taxelor mari iar jucătorii care au gustat din mediul online, cel mai probabil vor rămâne la acest stadiu, unde nu există frica de a contacta virusul.

Dezvoltarea platformelor de jocuri de noroc online nu numai că a contribuit la creșterea numărului de oameni care joacă online, dar a cunoscut și o schimbare în demografia jucătorilor. La ultimele studii efectuate, a fost demonstrat că mai mulți mileniali au fost atrași de site-urile online, în special de cele acum optimizate pentru dispozitivele mobile. Categoriile de jocuri multiple într-un singur loc, bingo, păcănele, bilete de răzuit, blackjack, ruleta, poker și pariuri sportive, au permis creșterea numărului de jucători într-un mod rapid.

Blueclaw, o platformă de servicii premiate, SEO, management PPC, marketing de conținut și PR digital, în ultimul raport despre creșterea industriei jocurilor de noroc online în 2020, au clasat România pe locul 9, în top 10 pentru țări care prezintă interes la cazinourile online. În timp ce statisticile realizat la noi ne arată că utilizatorii preferă jocurile ca la aparate și pariurile sportive, specialiștii de la Blueclaw ne spune că  aceștia se concentrează pe platformele online care acoperă mai multe nișe.

Potrivit cifrelor oficiale ale Comisiei pentru jocuri de noroc, la sfârșitul anului 2019, veniturile brute totale din această industrie au fost de aproximativ 2,2 miliarde de euro, unde ramura online a avut cea mai mare contribuție. Unele dintre cele mai mari contribuții s-au datorat progreselor tehnologic, realitatea virtuală, realitatea augmentată și inteligența artificială, care promit să facă experiența jucătorului și mai captivantă și mai personalizată.

Realitate virtuală, VR,  implică un jucător care poartă o cască Oculus Rift, sau alte branduri, care a permis jucătorilor să exploreze versiunea 3D a unui cazinou online , interacționând cu alți jucători într-un mediu detaliat în timp real.

Realitatea Augmentată, RA ia conceptul de a integra lumea reală cu o experiență virtuală online într-un mod care este perfect, și accesibil. Jucătorul își folosește telefonul inteligent sau tableta pentru a vizualiza lumea din jur, iar aplicația pe care o utilizează interpune dinamica vizuală în ceea ce vizionează într-un mod care face să pară că este cu adevărat acolo.

Un alt factor important este că oamenii caută întotdeauna mai multe sau diferite modalități de a-și folosi timpul liber și există un impuls clar în industrie pentru a alinia jocurile de noroc online cu activități precum vizionarea la televizor sau mersul la film. Deci, perspectivele sunt, fără îndoială, luminoase pentru jocurile de noroc online - și este sigur că vor continua să fie valabile și pentru mulți ani de acum încolo.

Cu toate acestea, jocurile de noroc, deși sunt intenționate pentru domeniul de divertisment, acestea prezintă riscuri. Asumarea de riscuri poate ajuta la avansarea rasei umane atunci când aceasta duce la antreprenorial, inovație și creativitate sporită.

Dar problemele pot apărea atunci când dorința crescută de a-și asuma riscuri provoacă rău. Aceasta include jocurile de noroc cu probleme, care se estimează că afectează până la 1% din populație. Au fost luate unele măsuri pentru a reduce problemele pe care le pot provoca jocurile de noroc iar accentul este pus acum pe jocurile de noroc online și mobile, care le permit oamenilor să parieze 24 de ore pe zi - adesea cu posibilitatea de a stabili pariuri automate.

În mediu online, există o mulțime de instrumente disponibile pentru a ajuta jucătorul să-și controleze jocurile de noroc. Indiferent dacă este vorba despre limite de pierdere sau depunere, time-out-uri, auto-excludere, indicatori de prejudiciu, toate aceste instrumente sunt concepute pentru a proteja jucătorul și sunt obligatorii la operatorii de jocuri de noroc licențiați de ONJN. Una dintre cele mai noi inovații în acest caz, este tehnologia GameChanger, un joc de antrenament care constă dintr-o secvență de imagini de jocuri de noroc și non-joc, cu scopul de a face clic doar pe imaginea non-joc, pentru care jucătorii sunt recompensați. Acest lucru ajută jucătorul să controleze impulsivitatea și îi oferă timp să realizeze dacă mai vrea următorul joc/pariu sau nu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.