Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veniturile operaţionale ale Grupului Saxo Bank au crescut cu 65% în 2020

penguinwealth.com
crestere

Grupul Saxo Bank a raportat un profit net de 100,8 milioane de euro pentru 2020, comparativ cu 5,3 milioane de euro pentru 2019, a anunţat miercuri compania financiară.

Veniturile operaţionale ale Grupului s-au ridicat la 580 milioane de euro în 2020, comparativ cu 351 milioane de euro în 2019, ceea ce corespunde unei creşteri de 65%. EBITDA a crescut la 216,7 milioane de euro, de la 110,5 milioane de euro în 2019, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu, în direct la TV: Șoșoacă a plecat din emisiune/VIDEO

Grupul Saxo Bank a avut un număr record de 238.000 de noi clienţi activi şi a înregistrat un flux continuu de active ale clienţilor în 2020. Acest lucru aduce totalul Grupului la un record de peste 660.000 de clienţi activi. Numărul total de clienţi s-a majorat cu peste 230% din 2018, cu o accelerare puternică a creşterii organice în 2020. Activele totale ale clienţilor s-au încheiat la 64,3 miliarde de euro în 2020 iar în prezent depăşesc 67,2 miliarde de euro.

"În timp ce privim înapoi la 2020, suntem mândri că am reuşit să atingem noi obiective pentru Saxo Bank, înregistrând un număr record de peste 238.000 de clienţi comerciali noi. Acum vedem rezultatele deciziilor noastre strategice pentru a ne extinde relevanţa pentru mai mulţi oameni, în special în segmentul investitorilor - şi rămânem pe deplin dedicaţi pentru a permite bazei noastre de clienţi în creştere să îşi îndeplinească aspiraţiile financiare şi să aibă un impact", a declarat, Kim Fournais, CEO şi fondator al Saxo Bank.

Fondată în 1992, Saxo Bank a fost una dintre primele instituţii financiare care a dezvoltat o platformă de tranzacţionare online care a oferit investitorilor privaţi aceleaşi instrumente şi acces la piaţă ca şi comercianţilor profesionişti, instituţii mari şi manageri de fonduri.

Grupul Saxo Bank deţine patru licenţe bancare şi este bine reglementat la nivel global. Saxo oferă clienţilor din întreaga lume acces amplu la pieţele globale de capital în clase de active, unde pot tranzacţiona peste 40.000 de instrumente în peste 20 de limbi dintr-un singur cont de marjă.

Grupul Saxo Bank furnizează, de asemenea, infrastructură pentru 120 de instituţii financiare în calitate de parteneri, stimulând experienţa investiţională pe care o pot oferi clienţilor prin intermediul tehnologiei sale open banking.

Cu sediul central în Copenhaga, activele clientului Saxo Bank totalizează peste 45 de miliarde de euro, iar compania are angajaţi peste 2.000 de profesionişti din domeniul tehnologiei financiare şi tehnologice în centre financiare din întreaga lume, inclusiv Londra, Singapore, Amsterdam, Shanghai, Hong Kong, Paris, Zurich, Dubai şi Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.