Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veniturile totale ale Telekom România Mobile au scăzut anul trecut

telekom

Telekom România Mobile a înregistrat în 2022 venituri totale de 306,4 milioane de euro, în scădere cu 2,9% faţă de 2021. Baza de clienţi a crescut cu 12,9% în 2022 comparativ cu anul precedent, a crescut atât numărul abonaţilor, cât şi cel al utilizatorilor prepaid, ajungând la finele anului trecut la 4,16 milioane de clienţi în total, informează News.ro.

”Telekom Mobile a înregistrat 4,16 milioane de abonaţi şi utilizatori de cartele preplătite, în creştere cu 12,9%, la finalul anului 2022, faţă de 31 decembrie 2021, ceea ce echivalează cu o creştere netă de aproape jumătate de milion de utilizatori ai serviciilor mobile. La sfârşitul celui de-al patrulea trimestru, Telekom Mobile avea 1,85 milioane de abonaţi (în creştere cu 6,9% faţă de anul precedent) şi 2,31 milioane de utilizatori prepaid (în creştere cu 18,2% faţă de anul precedent)”, arată compania.

Anul trecut, EBITDA a crescut cu 25% faţă de anul precedent, ajungând la 38 milioane de euro, ca urmare a eforturilor consecvente şi continue de creştere a eficienţei operaţionale şi financiare.

"Am încheiat anul 2022 cu rezultate bune, deşi a fost un an dificil şi suntem mândri că am reuşit să ne menţinem promisiunea de a le oferi clienţilor mobil aşa cum vor. Simplitatea şi corectitudinea sunt şi vor rămâne promisiunile Telekom”, a declarat Dina Tsybulskaya, chief executive officer, Telekom Romania Mobile.

Telekom Mobile a înregistrat în 2022 venituri totale de 306,4 milioane de euro, în scădere cu 2,9% faţă de 2021.

„Rezultatele companiei sunt foarte bune într-un mediu de piaţă dificil. Vom continua să dezvoltăm programul de eficientizare a costurilor şi ne vom adapta cu rapiditate la condiţiile de afaceri în continuă schimbare", a explicat Dina Tsybulskaya.

De asemenea, compania continuă lucrările de conectare a staţiilor de bază la panouri fotovoltaice, înlocuind sursele actuale de energie cu unele regenerabile. Telekom Mobile are deja peste 15% din staţiile de bază echipate în acest mod, fiind lider în România.

În ultimul an, calitatea reţelei Telekom Mobile s-a îmbunătăţit în 1.200 de localităţi cu 10,6 milioane de locuitori. Acoperirea 4G a depăşit 98% din populaţie. În plus, în august 2022, Telekom Mobile a introdus apelurile de voce VoLTE (4G).

Valoarea mărcii Telekom este evaluată la 62,9 miliarde de dolari, în creştere cu 5% faţă de perioada precedentă şi cu 58% mai mult decât în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.