Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verde de la CCR: Când se reiau legile justiţiei în Comisia Iordache (surse)

comisie legile justitiei

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei din 23 ianuarie 2018, pe proiectul de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Cu patru modificări declarate neconstituţionale, proiectul se întoarce în Comisia Iordache, pentru a fi pus în acord cu decizia CCR.

Surse din Comisia specială pentru legile din domeniul justiţiei au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că activitatea ar urma să fie reluată săptămâna viitoare. Liderii Coaliţiei aşteaptă să se publice şi motivarea deciziei pe proiectul de modificare a legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, pentru ca ambele legi - 303 şi 304 - să fie readoptate rapid. Ultimul proiect din pachetul "legilor justiţiei", 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, în care s-au găsit marţi, 13 februarie, cinci prevederi neconstituţionale, ar urma să fie luat în discuţie ulterior, după publicarea motivării.

Vezi şi: Arma SECRETĂ împotriva răcelii: Ce anume conţine şi cum se administrează

Pe de altă parte, opoziţia a anunţat deja că va cere în continuare retragerea proiectelor de modificare a legilor justiţiei şi reluarea lor de la zero şi solicitarea unui aviz din partea Comisiei de la Veneţia. În caz contrar, PNL susţine că va ataca din nou legile la CCR, pentru că ar exista şi alte aspecte neconstituţionale, care nu au fost incluse în primele sesizări depuse la Curte.

După activitatea intensă din decembrie, când legile justiţiei au fost dezbătute în comisie şi adoptate în plen în timp record, Comisia Iordache a intrat într-o perioadă de inactivitate, deşi la finalul anului 2017 se intrase deja în discuţiile pe tema transpunerii directivei privind prezumţia de nevinovăţie. Comisia nu a lucrat în luna ianuarie, în perioada vacanţei parlamentare, dar nici după 1 februarie, când a început sesiunea parlamentară de primăvară.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.