Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdict CJUE: Ungaria încalcă legislaţia europeană

CJUE

Legislaţia ungară cu privire la autorizarea jocurilor de noroc online nu este compatibilă cu principiul liberei circulaţii a serviciilor, a decis joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), potrivit MTI, transmite agerpres.

Instanţa europeană cu sediul la Luxemburg a menţionat că legislaţia ungară limitează, într-o manieră discriminatorie şi prin natura lipsită de transparenţă, posibilitatea operatorilor din alte state membre de a organiza astfel de jocuri de noroc în Ungaria.

Distrugerea moscheii istorice din Mosul, începutul sfârşitului pentru Statul Islamic - FOTO/VIDEO

În anul 2014, autorităţile ungare au stabilit că Unibet International, o companie cu sediul în Malta, furniza servicii legate de jocurile de noroc chiar dacă nu deţinea autorizaţia necesară în Ungaria pentru a desfăşura o astfel de activitate, a explicat CJUE într-un comunicat de presă.

Autorităţile ungare au dispus ca accesul din Ungaria la site-urile companiei să fie blocat temporar, iar ulterior i-au impus o amendă acestei companii.

CJUE a decis că legislaţia ungară care interzice organizarea jocurilor de noroc fără autorizare prealabilă din partea autorităţilor administrative constituie o limitare a principiului liberei circulaţii a serviciilor în interiorul Uniunii Europene.

Potrivit legislaţiei ungare, operatorilor de jocuri de noroc li se cere, pentru a dovedi că sunt 'de încredere', să demonstreze că au realizat pentru cel puţin 10 ani o activitate care implică organizarea de jocuri de noroc în Ungaria: Instanţa europeană a decis că o astfel de cerinţă constituie o diferenţă de tratament întrucât plasează operatorii de jocuri de noroc din alte state membre în dezavantaj în comparaţie cu operatorii ungari, care pot îndeplini mai uşor cerinţele respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.