Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VERDICTUL consilierului Patriarhului Daniel la deciziile autorităților împotriva ortodocșilor: 'Discriminare fără nici un dubiu'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam patriarhul daniel ludovic orban patriarh orban

Ludovic Orban, șeful Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a decis ca la pelerinajele ortodoxe din această perioadă să poată participa doar credincioșii din aceeași localitate, restrângând astfel și dreptul la circulație și afectând și libertatea religioasă. În plus, în tot mai multe județe, oamenii Guvernului în teritoriu, prefecții, adoptă noi măsuri restrictive împotriva credincioșilor: în biserici nu li se mai permite accesul celor din afara localității.

Ionuț Mavrichi, consilierul Patriarhului Daniel, consideră că deciziile referitoare la pelerinaje ”se constituie în discriminare fără nici un dubiu”. În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, arhidiaconul Mavrichi ridică și o întrebare extrem de simplă, care dovedește clar că Guvernul a luat decizia numai împotriva ortodocșilor: ”De ce este periculoasă doar deplasarea pelerinilor și nu a tuturor persoanelor în general?”.

A viza doar o singură categorie socială, aceea a pelerinilor, cărora să le interzici deplasarea spre Iași se constituie în discriminare fără nici un dubiu.

De ce este periculoasă doar deplasarea pelerinilor și nu a tuturor persoanelor în general? Această măsură trebuia să vizeze transportatorii în general dacă chiar era cazul, nu doar pe cei care aduc pelerinii la Iași. Nu este acest fapt o identificare nelegitimă a categoriei creștinilor practicanți cu o sursă de infectare ca și cum sunt „bolnavii”? Nu există dreptul fundamental la liberă deplasare, respectiv la libertatea de a-și manifesta și practica credința religioasă?”, întreabă consilierul Patriarhului Daniel, Ionuț Mavrichi.

În această lună sunt două pelerinaje extrem de importante pentru ortodocși: cel de la Iași, de Sfânta Cuvioasă Parascheva, și cel de la București, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.